Ha karácsony, akkor Diótörő

2016. december 23. 23:58

A gyerekeknek már elkezdődött a téli szünet, számos, a karácsonyra hangoló családi program közül válogathatunk, melyek elmaradhatatlan eleme a Diótörő. A család.hu összeállítása.

2016. december 23. 23:58

A Hoffmann Diótörő és egérkirály című meséje alapján készült balett ötlete a szentpétervári cári színházak igazgatójától származott, aki Csajkovszkijt kért fel egy látványos baletthez illő zenemű megírására – írja a család.hu.

Az Operaház előadásai köztudottan már őszre betelnek, azonban a családok idén is számos más feldolgozásból választhatnak. 

A Művészetek Palotájában – már ez is hagyomány –, hogy a Nemzeti Filharmonikusok zenéjével és óriásbábokkal kel életre Csajkovszkij karácsonyi varázslata. December 23-án és 27-én, összesen négy előadáson.

Ugyancsak a Művészetek Palotájában, ám annak fesztiválszínházában látható a Szegedi Kortárs Balett Diótörője, Juronics Tamás egyórás koreográfiája.

A komolyzenei koncertprogram mellett a Müpa szabadtéri eseményközpontja január 6-ig a tavalyihoz képest bővített alapterületen várja a jégen siklás, az újcirkusz és a családi programok iránt érdeklődőket.

December 28-án, a Syma csarnokban két időpontban játsszák a Diótörő és egérkirály című musicalt, amit Szomor György, Szurdi Miklós és Valla Attila jegyez. A főszerepben Vastag Tamással és Békefi Viktóriával.

Az Erkel Színház a Varácsfuvolát tűzte műsorra az ünnepekre. December 23-án este, valamint 24-én és 25-én délelőtt is meg lehet nézni a Szinetár Miklós rendezésében színre vitt előadást, illetve a legkisebbeknek a Varázsfuvolácska című előadás lehet érdekes ugyancsak az Erkel Színházban.

A Kaláka együttes december 23-án immár hagyományosan a dunakeszi Szent Imre Templomban ad koncertet a Szabad-e ide bejönni Betlehemmel? című, csaknem harminc éve megjelent lemezről játszanak. 25-én pedig a Marczibányi Téri Művelődési Központban adnak karácsonyi koncertet – zárul a család.hu összefoglalója

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!