December 5. – Az önkéntesek világnapja

2016. december 05. 12:18

Az ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását, majd a világszervezet 2002. november 26-án újabb közgyűlési határozattal szólította fel a kormányokat, hogy támogassák az önkéntességet, a gazdasági és társadalmi fellendülés stratégiai eszközét.

2016. december 05. 12:18

Az önkéntes tevékenység a társadalmi beilleszkedés és integráció egyik eszköze. A bizalom és szolidaritás kialakításával, illetve a társadalmi tőke megteremtésével erősíti a társadalom tagjait egymáshoz fűző kötelékeket.

Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet a közjó érdekében szabad akaratból anyagi ellenszolgáltatás nélkül végeznek. A tevékenység megvalósulhat nonprofit, civil szervezet vagy állami intézmény, ritkább esetben nyereségérdekelt szervezetek (cégek, vállalkozások) keretein belül.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!