A tömegbe hajtottak kamionnal egy berlini karácsonyi vásárban

2016. december 19. 21:08

Teherautó hajtott a tömegbe Berlinben, Charlottenburg kerület karácsonyi vásárában.

2016. december 19. 21:08

Teherautó hajtott a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásáron, német hírportálok beszámolói szerint kilencen meghaltak és nagyjából ötvenen megsebesültek. Kedd hajnalra a halálos áldozatok száma 12-re nőtt.

Az eset a német főváros nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt. A környéket lezárták. Egyelőre nem ismert, hogy a teherautó miért hajtott a tömegbe.

Az Index arról ír, hogy a kamion fékezés nélkül hajtott a tömegbe, több emberen és bódén is áthajtott. A rendőrség szándékos támadásként kezeli az ügyet, több ember életéért jelenleg is a helyszínen küzdenek a mentők.

A Berliner Morgenpost azt írja: a sebesültek számát nagyjából ötvenre teszik.

Késő esti hírek szerint a kamionnak lengyel rendszáma van, egy szczecini cég tulajdona, a cég délután 16 óra óta nem érte el a sofőrt.

(MTI; Fotó: BZ-Berlin)

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 383 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mitadisten
2016. december 20. 11:54
1 hete láttam a Várban egy sved rendszámú kisteherautót.Ázsiaiak ültek benne.
öszödibeszéd
2016. december 20. 08:21
mégsem Aleppóban vagyunk, de itt is szörnyű halált halnak a gyerekek és szüleik. valakinek felelősséget kellene vállalnia és börtönbe vonulnia ezekért a kínhalálokért! Juncker & Merkel bocsánatot kértek már Orbántól és a lenácizott magyaroktól? Nagyon negatív karma a nácizás...ha már jön is a büntetés.
nagykutya
2016. december 20. 06:55
Ich bin Berliner.
kortárs
2016. december 20. 02:32
„A Welt szerint az elfogott férfi pakisztáni, míg a Berliner Zeitung úgy tudja, hogy afganisztáni származású.” Ugyan már! Miért názik a származását? Ez rasszizmus! Ráadásul a nemét is leírják! Ez meg szexizmus! Hova jutottunk elvtársak!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!