A BonBon Matiné legújabb ősbemutatója: Ludas Matyi koncert

2016. november 10. 01:04

19 évad és országszerte közel 3.000 zenei ismeretterjesztő előadás jelzi az útját annak a rendkívül népszerű műsorsorozatnak, amely BonBon Matiné néven vált ismertté. A BonBon Matiné igyekszik mindig újdonságokkal előrukkolni: az idei évadban 3 ősbemutatót is tartanak, melyek közül az első, a zenés Ludas Matyi október 22-én 11 órakor került bemutatásra. A legközelebbi előadások november 11-én és 12-én lesznek a MOM Kulturális Központban.

2016. november 10. 01:04

A 4-10 évesek játékos zenei nevelését, a hangszeren való tanulás szépségeit népszerűsítő BonBon Matiné programokat kezdettől fogva Győző bácsi, azaz Lukácsházi Győző vezeti, aki rengeteg játékkal, kiváló előadókkal és persze finom csokoládéval várja a legkisebbeket és szüleiket. Az előadássorozatok egyik titka, hogy több műfaj kiválóságai is helyet kaphatnak bennük, így a klasszikus zenét játszó legnagyszerűbb szólisták és együttesek mellett népzenei, világzenei, jazz-, illetve mozgásművészeti, színházi formációk is megjelennek.

A BonBon Matiné igyekszik mindig újdonságokkal előrukkolni, a legújabb igényeknek is megfelelni. Ennek érdekében az idei évadban 3 ősbemutatót is tartanak, melyek közül az első október 22-én 11 órakor került bemutatásra az IBS OC Színpadán, a Tárogató út 2-4. szám alatt. A generációk zenei nevelését szolgáló Tuba Tóbiás népszerű szerzőpárosának, Balogh Sándornak és Lukácsházi Győzőnek legújabb mesejátéka, a Ludas Matyi lesz hallható. 

A frissen bemutatandó darabnak is az a különlegessége, hogy kifejezetten gyerekeknek íródott, kifejezetten hangszerismertető, a klasszikus zenét megkedveltetni kívánó céllal. Ezúttal a népszerű és tanulságos népmese nyújt lehetőséget a zenepedagógiának egy kamaraegyüttes segítségével, melynek zenészei a főváros legkiválóbb szimfonikus zenekaraiból verbuválódtak. A koncertre ellátogatók tehát nem csak néhány hangszer ismeretével és némi csokoládéval lesznek gazdagabbak, hanem egy kiváló koncertélménnyel is. 

 
Bővebb információ a koncertről, koncertsorozatról a BonBon Matiné honlapján található.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!