Vallónia rábólintott a CETA-ra

2016. október 28. 17:40

Nagy többséggel támogatta az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményt pénteken a vallón parlament, melynek aláírása egyébként épp amiatt csúszott el csütörtökről, mert Vallónia korábban még ellenezte azt.

2016. október 28. 17:40

Megszavazta az Európai Unió és Kanada között kötendő szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) támogatását a vallon parlament pénteken. Paul Magnette vallon kormányfő bejelentése szerint a Belgium francia nyelvű régiójának parlamentje 58 igen és 5 elutasító szavazatával felhatalmazta a belga szövetségi kormányt az unió és Kanada között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény aláírására.

A csütörtökre tervezett aláírást a vallon parlament ellenállása miatt el kellett halasztani, a belga regionális kormányzat ugyanis hetekig ellenállt, és csak csütörtökön állapodott meg a brüsszeli központi kormánnyal az aláírás feltételeiről. (MTI)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2016. október 31. 10:31
Vannak dolgok, Horatio, mit bölcselmetek fölfogni képtelen. Mindegy, vert hadak és füstölgő remények ellenére annak kell örülni, ami megmaradt és egyáltalában, élni kell. Akinek családja, háza, kertje van, még van is mivel elfoglalnia magát idős ember létére is. Behind the clouds the sun still shining.
Agnieszka
2016. október 31. 07:59
Ez nagyon NEM kellett, de nem kértük, nem a mieink hozták. Nyilván NEM volt békés lehetőség NEM aláírni. Ez egy ilyen világ. Mindenesetre hiba volt és nincs hiba következmény nélkül, az országot ilyen mértékben kiárulni, ráadásul úgy, h. a pénznek v. árnak nyoma sincs, csak az elvesztett vagyon következtében végzetesen legyengült ország. Egy ország vagy képes magából kitermelni a köz számára eredményesen működő vezetőket, vagy nem. A szerencse léte, v. nem léte éppen úgy döntő lehet akár egy ország, mint az egyén életében, persze, az ország esetében vezető is kell, aki meg tudja ragadni. Nem tudnék ilyen kimondottan meg nem ragadott szerencsés momentumra emlékezni. Talán az orosz protektorátus végül bekövetkező gazdasági bukása, de ebből éppen nem sikerült jól kijönni, a bukás után már szabadon választott vezetés hibái miatt. Igaz, a szomszéd államokban még az egészséges nacionalizmuson is túl bírtak a vezetők MINDENBEN a saját népük, országuk érdekében föllépni, ellentétben Magyarországgal. Miért is lenne valószínű ilyen előzmények után egy új, értelmesebb, korrektebb, hazaszeretőbb politikai erő megjelenése? A magam részéről az 50 éves évforduló véres botrányából kimaradtam. A 60-adikon tehetetlenül álltam a Kossuth tér őrjöngő, gátlástalan, hangzavarában, és egyre tudtam gondolni, h. innen, ebből az országból időben kellett volna elmenni. Van végzet, talán ország esetében is, ami ellen NEM lehet harcolni.
mokány
2016. október 30. 13:54
EU- s referendum lesz CETA ügyben! (Jeanne d'Arc módra!)
mokány
2016. október 30. 13:47
"Járom rátok..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!