Rétvári Bence: Cél, hogy a gimnázium színvonalat jelentsen

2016. október 21. 14:32

Bevezetése esetén a kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne – jelentette ki az Emmi parlamenti államtitkára.

2016. október 21. 14:32

Rétvári Bence a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, céljuk, hogy a gimnázium az egyetem előszobája legyen: ha valaki jó eredménnyel elvégzi a gimnáziumot, borítékolni lehessen, hogy könnyedén diplomát szerez majd, nem morzsolódik le a felsőoktatásban. Ennek érdekében már a bemenetnél fontos tisztázni, kinek érdemes a gimnáziumot választania. Gyenge tanulmányi eredménnyel erre nem akarnak lehetőséget biztosítani.

Rétvári Bence úgy fogalmazott, hogy nem kívánják becsapni a rosszabb képességű tanulókat, akik azt hihetnék, hogy előrelépés lesz majd számukra a gimnázium, holott ez nincs így. A cél, hogy a gimnázium színvonalat jelentsen, és ne pazaroljanak el éveket azok, akiknek ez nem válik hasznukra.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!