Harmincöt milliárd jut a fogyatékos emberek jobb életkörülményeinek megteremtésére

2016. szeptember 21. 20:04

Családiasabb környezetet biztosítana a kormány az intézményekben élő fogyatékos embereknek.

2016. szeptember 21. 20:04

Harmincöt milliárd forint uniós forrást fordít a kormány a fogyatékos emberek családiasabb környezetben élését lehetővé tevő úgynevezett intézményi kitagolási program folytatására — közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a fogyatékosságügyi tárcaközi bizottság keddi ülésén azt mondta: a nagy létszámú intézményekben élő fogyatékos emberek családiasabb környezetben élését lehetővé tevő kitagolási program folytatása mellett a kormány fel is akarja gyorsítani a folyamatot. A bizottság tagjai tájékoztatást kaptak az ezt szolgáló, a fogyatékossággal élőknek ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi helyek kiváltásáról szóló stratégia módosításának előterjesztéséről. Szó volt a budapesti tömegközlekedés helyzetéről és a közeljövőben tervezett beruházásokról is — közölték.

Mindemellett az ülésen meghallgatták a szociális farmok létrehozásának feltételeit vizsgáló, valamint a lakás és lakókörnyezet akadálymentesítésének támogatási rendszerét vizsgáló bizottsági munkacsoport jelentését is.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!