Szalafőn a pityerszeri csárdában tökös ételeket kínálnak: tökfőzelék, sütőtök-krémleves, tökmagos sült csirke és tökös-mákos rétes is szerepel a kínálatban, de az érdeklődők megkóstolhatják az ország tortáját is, az Őrség zöld aranyát Szó Gellért cukrászmester mutatja be a fesztiválon.
Baloghné Kercsmár Bernadett, aki évek óta foglalkozik tökmagolaj-készítéssel is, elmondta, hogy az őrségi tökmagolaj kifejezetten erre a célra termesztett olajtökből készül. A tökmagot hagyományos módon köpesztik, válogatják, majd pörkölik, ettől kapja meg jellegzetes füstös ízét. Bár mostanában fokozottabb élettani hatásai miatt már inkább a hidegen sajtolt változatot keresik a vásárlók, a melegen sajtolt ízesebb, ezt salátákhoz, süteményekhez és húsokhoz is ajánlják — tette hozzá.
Baloghné Kercsmár Bernadett figyelmeztetett arra, hogy a tökmagolajat széles körben hamisítják. Mint kiemelte, garanciát jelenthet a származásra és a minőségre is, ha a tökmagolaj csomagolásán megtalálható az Őrségi Nemzeti Park által kiadott védjegy, a gond csupán az, hogy ez csak a melegen sajtolt termékekre tehető, a hidegen sajtoltakra egyelőre nem szól az engedély.