Michael Moore: Trump sosem akart elnök lenni

2016. augusztus 17. 07:43

Itt az eddigi legjobb összeesküvés-elmélet Donald Trump elnökjelöltségével kapcsolatban: Michael Moore, Fahrenheit 9/11 rendezőjének cikke szerint Donald Trump egész elnökjelöltsége valójában arról szólt, hogy több pénzt sajtoljon ki a The Apprentice című valóságshow-jáért az NBC-től. Moore bizonyítékokat nem sorakoztatott fel cikkében, de állítása szerint Trump most direkt szabotálja a kampányát, mert maga sem akar elnök lenni.

2016. augusztus 17. 07:43

Barátaim: Donald Trump sosem akart valójában az Egyesült Államok elnöke lenni” – így indul az ismert filmrendező, Michael Moore (Kóla, puska, sültkrumpli; Fahrenheit 9/11; Sicko) cikke az Alterneten. Moore cikkének központi (és bizonyítékokkal alá nem támasztott) állítása szerint Trump valójában csak azért jelentkezett be elnökjelöltnek, hogy több pénzt sajtoljon ki az NBC csatornától a The Apprentice című, általa vezetett valóságshow-ért. Moore szerint Trump már korábban is lebegtette az indulást, de úgy döntött, hogy ha valóban elindul, azzal megerősíti a tárgyalási pozícióit.

Moore – aki korábban cikket írt arról, hogy miért fog Trump nyerni – azt állítja, hogy az eredeti terv annyi volt, hogy Trump bejelenti a jelöltségét, tart néhány nagygyűlést, eléri, hogy ő vezessen a közvélemény-kutatásokon, aztán ezzel az aduval a kezében sokkal több pénzt hajt ki a csatornából a műsoráért. Moore szerint azonban indulása bejelentésekor Trump annyira durva dolgokat mondott, hogy az NBC rögtön szakított vele. Trump ezután azért maradt versenyben, hogy növelje „értékét” a többi csatorna szemében. Ekkor sem számított még azonban arra Moore szerint, hogy akár csak egy előválasztást megnyerhet.

Aztán valami történt. És legyünk őszinték, ha veled történt volna, talán te is hasonlóképpen reagáltál volna. Trump még magát is meglepve feltüzelte az országot, azokat kifejezetten, akik a milliárdosok ellen vannak. Első helyen állt a republikánus szavazók között, harmincezer ember jelent meg a gyűlésén, a tévé zabálta, bármit csinált” – írja Moore, aki szerint Trump ezt nagyon élvezte, egészen addig, amíg világos nem lett, hogy tényleg meg fogja nyerni az előválasztást. Moore szerint azonban a republikánus elnökjelölt most már inkább kiszállna a küzdelemből, ezért direkt szabotálja a kampányát.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2016. augusztus 17. 10:25
Az utolsó filmje már üres és hatásvadász. Arról szól, hogy ugyan minden jót Amerikában találtak ki, de ezeket Európában valósítják meg, Amerika értékéiből ezért mások gazdagodnak, úgyhogy össze kell fogni. Ami megdöbbentő, hogy már nála is előjön a nagyhatalmi zsigeri duma: a világ más részein élők alacsonyabb rendűek, és az nem lehet, hogy valamit jobban tudjanak vagy csináljanak az amerikaiaknál. Fukuyamánál még elmegy ez a szöveg, mért ne lenne egy nagyhatalom polgára kissé sovén vagy rasszista. Na, bumm. De hogy már Moornál is...
Kanóc
2016. augusztus 17. 09:50
Értelmes ember úgy lehet az amerikai elnökválasztási kampánnyal, mint mikor eldugul a klozet. Nem túl gusztusos látvány és penetráns szaga is van, de muszáj vele foglalkozni, hogy ne öntsön el mindent a szar.
brekker
2016. augusztus 17. 08:04
Az összeesküvés elméletekről meg annyit, hogy amelyik elnök Amerikában elkezd a saját feje után menni, azt furcsa nmódon valahogy mindig megmerénylik.
tunde04
2016. augusztus 17. 07:58
na,ja! Trumpnak tényleg nagy szüksége van arra, h az NBC-től minél több pénzt sajtoljon ki! Biztosan így akar meggazdagodni! :) Májköl! Nem vagy normális!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!