Miért ingyen?

2016. február 03. 14:01

Napok óta vezető hír a törökszentmiklósi drogosok esete. Ezeket a kreténeket miért is kell ingyen gondoznunk, életben tartanunk, rehabilitálnunk, ápolnunk?

2016. február 03. 14:01
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt

A mostani eset »különlegessége«, hogy a drogosok közül kettő várandós volt, és a gyerekeket császármetszéssel kellett kivenni az »anyák« hasából, aztán elterjedt a hír, hogy a két baba ennek ellenére meghalt, ezt utóbb cáfolták, mostani tudásunk szerint a két újszülött él. Gondolom, komoly ellátásra szorulnak, és azt is gondolom, ha súlyos egészségkárosodást szenvedtek szerencsétlenek a két idióta állat miatt, akkor őket majd életük végéig mi fogjuk eltartani és gondozni, úgy is mint állampolgárok közössége.

Ami rendben is van, mert hát ki más gondozná őket, szegényeket.

Ami viszont egyáltalán nincs rendben, hogy ezeket a kreténeket miért is kell ingyen gondoznunk, életben tartanunk, rehabilitálnunk, ápolnunk?

Igen: miért?

Nincs ilyen kötelessége egyetlen közösségnek sem. Az ingyenes orvosi ellátás fogalmába bizony nem fér bele minden felelőtlen barom és gazember.

Egyszer régebben szót ejtettem a füredi szívkórházban szerzett tapasztalataimról. Nevezetesen, hogy az infarktuson átesettek jelentős része, akiket ott ápoltak, a nap nagy részét a közeli kocsmában töltötte piálással és bagózással.

Ezzel sincs semmi baj, mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogy kedve tartja.

Csak ehhez nem kell asszisztálnia a komplett füredi szívkórháznak, ráadásul európai színvonalon. Nem kell vigyázzban állniuk orvosok, szakasszisztensek, ápolók, gyógytornászok, dietetikusok hadának, hogy a kedves lumpenproli, amint befejezték vele a délelőtti foglalkozásokat, kirohanjon a kricsmibe fröccsözni, meg elszívni egy doboz cigit.

Tessék szíves lenni hazamenni, és otthon, a szerető család körében feldobni a bocskort. Vagy ha annyira tetszik Füred és a rendelkezésre álló személyzet, viszont nem megy a buli pia meg dohány nélkül, akkor tessék szépen kicsengetni az ottlét minden költségét. Az utolsó rohadt fillérig!

Mindez ezerszeresen vonatkozik a drog miatt kórházba kerülő félholtakra.

Összesen 329 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup_Lung
2016. február 04. 10:27
El kéne dönteni mit is akarunk az EÜ-vel. ---- Mert ha valakinek az eü befizetése magas lenne és lenne EÜ egyéni számla , ami nincs persze a Fidesz alatt sem , akkor bármilyen életvitele is van a fedezet erejéig gyógyítani kellene. Hisz megfizette . És kapitalizmust akarunk vagy mit ? El kéne dönteni ! ---- Ha nem fedezné a befizetett összeg már a kezelést , akkor lehetne okoskodni hogy kit és milyen ALAP szolgáltatással segítsen az állam . Akkor elgondolkodtató hogy mi legyen az önpusztító életmódúakkal a többmilliós kezelésük láttán . --- De addig amíg még a nyugdíjbiztosítást sem küldik ki évente (ígérték , nem jött be ) hogyan is áll az ember nyugdíjügyileg addig biza miről is beszélünk a még elhanyagoltabb EÜ helyzettel? ---- Tehát BZS . A tiszta rendszerek kialakítása amíg nem erőssége a jelenlegi kormánynak sem . Mint ahogy a többi sem jeleskedett persze . Addig ilyen erkölcsi feszegetés abszurd . Értelmetlen.
lajkakutyus
2016. február 04. 08:47
Egyáltalán ezek a drogos egyedek fizettek TB-t? Mert ha nem, akkor a kórházból való távozáskor a számlát a kezükbe fogják nyomni, oszt perkálhatnak.A gyerekeik kezelését persze a társadalom állja. Aztán hamarosan kezdődik minden elölről. Munkaterápiás intézetbe kéne szállítani őket.)
vigyor
2016. február 04. 08:32
Na jó, ez egy ostoba, hülye publicisztika volt, és totál felesleges.
Wotan
2016. február 04. 08:18
Döbbenet hogy itt egyesek azt a két nyomorult férget mentegetik akik tudták hogy terhesek mégis bevették a drogot.Remélem a büdös életbe nem kapják meg a gyerekeket. A riportban mutatták hol is élnek. Gondolom nem kell mondanom kik is ők. Nyomorban él de drogra van pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!