Az AfD-n szórakozik a német viccpárt

2016. február 20. 15:30

Tűzparancsot a keletnémet gazdasági menekültek ellen! A főleg a keletnémet tartományokban erős jobboldali populista AfD vezetőségének menekültellenes kijelentésein gúnyolódik az Európai Parlamentbe is bekerült német viccpárt, a Die Partei.

2016. február 20. 15:30

Mint azt a Mandineren még január végén megírtuk, Frauke Petry, az AfD elnöke és szászországi tartományi frakcióvezetője szerint ha szükséges, akár fegyvert is be kellene vetni, hogy megakadályozzák az illegális határátlépéseket. A párt vezetőségének egy másik tagja, Beatrix von Storch később úgy nyilatkozott, gyerekekre és nőkre is lőne. (Kijelentését a 2014-ben a Mandiner által is meginterjúvolt konzervatív-családpárti politikus végül korrigálta azzal, hogy gyerekekre mégsem lőne.)

Az Európai Parlamentben is jelen lévő Die Partei, a német viccpárt ezen kijelentéseken gúnyolódik a baden-württembergi tartományi választásra kihelyezett plakátjain.

Ezen a plakáton a felirat a következő: „Tűzparancsot a keletnémet gazdasági menekültek ellen! Falakat felhúzni, szászokat ki az országból, határokat őrizni!”

Egy másik plakát von Storch nevével és kijelentéseivel foglalkozik. A Storch szó németül gólyát jelent, a szójáték lényege a névelő-használaton van: „A gólya hozza a gyerekeket. A Storch meg megöli őket.”

Az AfD Baden-Württembergben 12 százalékon áll.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anaphylaxiás sokk
2016. február 21. 13:01
Basszus! Először megijedtem, hogy MOHAMEDEN gúnyolódnak, de aztán megnyugodtam...
szancso
2016. február 21. 05:24
Sachsen-Anhalt NO. legszegényebb tartománya. Nagy területek váltak lakatlaná a "rendszer váltás" óta. Szinte teljesen megszüntettek minden termelést így a fiatalok elvándoroltak, maradtak az idősek. És most ide akarnak nagyszámú migráncsoportokat betelepíteni. Azt azonban nem árulják el, hogy ezek az emberek miből fognak megélni ott, ahol a németeknek sincs munkájuk. Nem csoda, hogy az AfD felfelé jön, ezért aztán mindent el kell követni, hogy beleverjék a fejekbe, ez egy szélső-jobboldali párt. Kár, hogy a mandi is átveszi ezt a situlust és nem néz utána pl., hogy mit is mondott Petry, mégpedig, hogy az alkotmányban előírtakat kellenne a határkon alkalmazni az illegális benyomulókkal szemben és ha szükséges, akkor fegyvert is lehet alkalmazni, feltéve, ha ez nem csak dekoráció a határőröknél. Mecsoda különbség, nem igaz?
Békanász a hasadon
2016. február 20. 19:28
Ezeket még senki nem baszta pofán? http://3.bp.blogspot.com/-Mc4KE8BWxOM/VEKHSUOsHOI/AAAAAAAAhhE/o4bOQoOjyVA/s1600/putin.png
OHM
2016. február 20. 18:42
Ezek a bibsilibsik valahogy mindig addig faszítik a húrt, amig a "Holokaszt" című zengemény nem játszódik elfele mindenki meghökkenésére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!