Kéményseprők kívántak szerencsét az új évre Áder Jánosnak és az országnak

2016. január 04. 14:25

A Sándor-palota teraszán fogadta Áder János a neki, illetve az egész magyar nemzetnek szerencsét kívánó kéményseprőket. Az államfő ezúttal is kitépett egy-egy szálat vendégei seprűjéből, hogy azok szerencsét hozzanak, majd pezsgővel koccintott a fehér kendőt és cilindert viselő kéményseprőkkel.

2016. január 04. 14:25

Kéményseprők kívántak boldog új évet Áder János köztársasági elnöknek és a magyar nemzetnek hétfőn a Köztársasági Elnöki Hivatalban. Az államfő hétfőn – a tavalyi évhez hasonlóan – a Sándor-palota teraszán fogadta a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. két kéményseprő mesterét, Völgyesi Tündét és Kocsis Krisztiánt.

Az államfő ezúttal is kitépett egy-egy szálat vendégei seprűjéből, hogy azok szerencsét hozzanak, majd pezsgővel koccintott a fehér kendőt és cilindert viselő kéményseprőkkel, akik az újságíróknak elmondták: német nyelvterületről származó hagyományok alapján már a '90-es években is köszöntötték az akkori államfőket. Hangsúlyozták, az államfőnél tett szimbolikus látogatásuk célja, hogy az egész magyar nemzetnek szerencsét hozzanak az újévre.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. január 04. 19:39
Ebből is látszik, hogy Magyarország fejlődési kilátásai babona-biztosak, és ennek megfelelően stabil alapon nyugszanak! Mindenki, aki megnyerte a heti ötöst, képes a nyugodt, kiszámítható, kiegyensúlyozott életvitelre.
KannibálTatárÚr
2016. január 04. 19:01
A kéményseprőket arról lehet felismerni, hogy kormosak...
liberálzöld.
2016. január 04. 17:06
Ma én is láttam kéményseprőt. A szokásos féléves számlát hozta. Nem sokat késlekedett az biztos. Kérdeztem is, mi lett volna ha nem vagyok itthon. Azt válaszolta, hogy június végéig csak-csak megtalált volna. Na ennyit. Gereblyéznek amilyen gyorsan csak lehet.
Tintamin
2016. január 04. 16:26
Munkanelkuli kemenyseprok: a rezsihaboru sajnos elvitte az allasukat, nabumm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!