Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Telegraph: Kétmilliárd dollárral küldene vissza az EU menekülteket Afrikába

2015. november 08. 17:48

Kétmilliárd dolláros segélyt kapnának az afrikai államok annak érdekében, hogy az Európai Unióba érkezett 800 ezer migránsnak egy részét visszafogadják – írta a The Sunday Telegraph. Az afrikai kormányok a segély mellett vélhetően vízumkönnyítéseket is szeretnének a kontinens „legképzettebb” állampolgárainak. A UKIP vezetője „teljes képtelenségnek” minősítette ezt a tervet.

2015. november 08. 17:48

Jelentős pénzügyi segélyt ígérnének az Európai Unió vezető testületei az afrikai országoknak egy készülő tervezet értelmében, cserébe azért, hogy azok visszafogadnak több tízezer, tőlük az unióba érkezett illegális bevándorlót – írta saját brüsszeli forrásokra hivatkozva a The Sunday Telegraph című brit újság.

A tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap szerint „az EU-tagországok miniszterei radikális tervet dolgoztak ki a jelenlegi migrációs válság rendezésére”. Az újságírók szerint az unió hajlandó lenne „jelentős pénzügyi és más engedményekre”, ha sikerülne visszafordítani az unió területét idén nyáron elözönlő „800 ezer migránsnak legalább egy részét”.

Az afrikai államok, köztük Etiópia, Szudán, Uganda és Kenya eszerint összesen 2 milliárd dollár segélyt kapnának. Várhatólag már a legközelebbi jövőben létrehoznak ebből a célból egy „különleges alapot”, amelyből a bevándorlók visszautaztatását, illetve létfeltételeik biztosítását fedezik anyaországukban. 

Mindazonáltal az afrikai kormányok meggyőzéséhez szükség lesz arra is, hogy Brüsszel „vízumkönnyítéseket” javasoljon az afrikai kontinens „legképzettebb” állampolgárainak. „Ez gyakorlatilag zöld jelzés az EU-ba való beutazásra afrikai diákok, orvosok és vállalkozók számára” – írta a The Sunday Telegraph.

Nigel Farage, az EU-ból való kilépést szorgalmazó Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezetője a lapnak nyilatkozva „teljes képtelenségnek” minősítette ezt a tervet. „Az EU úgy akarja megállítani a tömeges illegális migrációt Afrikából, hogy legalizálja azt” – vélekedett a politikus.

London következetesen elutasítja az uniós belügyminiszterek által elfogadott, a menekülteknek a tagállamok közötti elosztására vonatkozó kötelező kvótákat. Ennek ellenére Nagy-Britannia felajánlotta, hogy 2020-ig befogad 20 ezer, általa kiválogatott szíriai menekültet a polgárháború sújtotta Szíriával szomszédos országok menekülttáboraiból. 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. november 09. 11:48
Óriási üzlet. Ha adtok még kétmilliárdot nem küldünk hozzátok több menekültet. És Európa vezetői készek a zsarolás árát kifizetni. Félmilliárdért a középkorba lehetne visszabombázni őket ,csak úgy humánusan. A sok hazug jogvédő nem akar tudomást venni róla, hogy ez a harc már elkezdődött, ezt nem lehet megúszni. Vagy , vagy alapon dőlnek el a dolgok. Vagy mi döglünk bele , vagy ezeket toljuk bele a tengerbe? Lehet szavazni, aláírásokat gyüjtögteni, amit nem szabad, az ídőt húzni.
nagykutya
2015. november 09. 05:54
Lassan, az EU-ban mindenki csak ember csempészettel fogja kenyerét megkeresni.
Droite
2015. november 09. 02:20
Meddig maradtak volna a menekulttaborokban meseld mar el? "Megerositett menekulttabor" ez onmagaban fasiszta az ertekrended szerint mirol beszelsz, utana meg jottek volna az osztrak allampolgarok-mar persze csak a liberalis idiotabbjai- attorni a " megerositett taborok " keriteseit! Mi a tokomrol nyervogsz Bicskere nem volt hajlando bemenni a csurhe, persze holokausztszerelveny volt az osztrakok szerint valoszinuleg azert.
Morgen
2015. november 08. 21:47
Micsoda? Minden olyannak, aki benne volt a behívásban, elkobozni a vagyonát és arra kötelezni, hogy élete végéig gyalog kísérje őket vissza Görögországba, onnan pedig ladikkal vigye tovább a migránsokat oda, ahonnan jöttek. Egyenként, hogy soha többé ne legyen módjuk a hatalom közelébe se menni! Útközben kapnak enni és fűtött sátrat minden éjszaka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!