Hétfőn kezdődik a párizsi klímacsúcs

2015. november 28. 10:18

Százkilencvenöt ország vesz részt a hétfőn kezdődő párizsi klímakonferencián. A cél, hogy a Föld átlaghőmérséklete az ipari forradalom előtti időszakhoz képest ne emelkedjen két celsius fokkal többet.

2015. november 28. 10:18

Hétfőn kezdődik és tizenegy napig tart az ENSZ COP21 klímakonferenciája, amelyen 195 ország vesz részt. Az egyeztetések célja, hogy a Föld átlaghőmérséklete ne emelkedjen tovább. „A megállapodásnak ambíciózusnak, kötelező érvényűnek és számonkérhetőnek kell lennie, hogy az évszázad végéig a globális felmelegedést két Celsius fok alatt tartsuk” – közölte a házigazda francia elnök, François Hollande.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2015. november 29. 00:17
Tarthatnák inkább egy forró nyári napon légkondi nélkül. Így izzadva talán kiizzadnának valami megállapodást.
békalepcse
2015. november 28. 19:30
Óriásit tévedsz! Igen gyorsan vissza lehetne klimatizálni bolygónkat, mert ez egy értelmezhető rendszer, ember által kivitelezhető mértékű beavatkozás lehetőségével. Ezekkel a politikai hullákkal viszont reménytelen. Képtelenek felfogni a legegyszerűbb összefüggéseket és ezek tanácskoznak róla...
memocrat
2015. november 28. 15:25
Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Brazília és India találkozó külön kellene. Megállapodhatnának a fékekről, egymás ellenőrzéséről. Brazília jobban koncentrálhatna az őserdők védelmére, a többiek a termelés ésszerűsítésére. Létrehozhatnának egy közös bizottságot. Hollande kifejthette volna, hogyan képzeli mindazt megvalósítani, amit javasol.
SwordFish
2015. november 28. 14:24
Fedett akció. A Háttérhatalom ügynökei tárgyalnak egyással. Világkormány-találkozó. >:-) A globális felmelegedés csak duma, elterelés az embereknek. >:-I
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!