Index: Orbán több miniszterével is elégedetlen

2015. augusztus 25. 16:46

Több miniszterével szemben is kritikus hangot ütött meg a miniszerelnök a kedd délelőtti kormányzati konferencián – értesült az Index. A portál szerint Orbán elsősorban azért elégedetlen, mert elmaradtak a beígért közigazgatási reform eredményei. Giró-Szász András az MTI-nek azt mondta, hogy Orbán semmilyen személyi kérdéssel kapcsolatban nem tett megjegyzést a konferencián.

2015. augusztus 25. 16:46

Az Index úgy tudja, hogy a miniszterelnök több miniszterével szemben is kritikus hangot ütött meg a kedd délelőtti kormányzati konferencián. A portál a konferencia egyik résztvevőjére hivatkozva azt írja, hogy Orbán elsősorban a beígért közigazgatási reform eredményeinek elmaradása miatt elégedetlen. A bürokráciacsökkentés 2010 óta napirenden van. Navracsics Tibor bevezette a kormányablakokat, de ezzel inkább nőtt a bürokrácia. A közigazgatási reform most a Miniszterelnökséget vezető Lázár János és Trócsányi László igazságügyi miniszter feladata.

Giró-Szász András szóvivő az MTI-nek azt mondta a konferencia után, hogy kormányzati személyi kérdésekről nem beszélt Orbán Viktor. Giró-Szász hozzátette: a miniszterelnök nyitóbeszédében világos és egyértelmű pályát vázolt föl 2010-től napjainkig. „2010-ben Magyarország Görögországgal egyetemben egy gazdasági, pénzügyi és társadalmi válság kellős közepén volt. Az elmúlt 4 év kormányzati gazdaság-, és társadalompolitikája kellett mindahhoz, hogy mára a kifejezetten jó gazdasági mutatóink jellemezzenek bennünket. Azonban még sok teendő van ahhoz, hogy Magyarország ne csak azt mondhassa el magáról, hogy Görögországgal ellentétben sikeresen elkerülte a gazdasági és társadalmi csődöt, hanem azt is, hogy sikeresen tudta végbevinni és a mindennapok részévé tenni a polgári berendezkedés programját. Ehhez azonban még mindnyájunktól – a teljes államapparátustól – nagyon sok és odaadó munkára van szükség” – foglalta össze Orbán Viktor szavait Giró-Szász András.

A kormányzati konferenciáról szóló sajtóértesülésekkel kapcsolatban az államtitkár az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy a miniszterelnök semmilyen kormányzati személyi kérdésben, sem tárcákat, sem konkrét személyeket illetően semmilyen megjegyzést nem tett a konferencián.

Ellenzéki pártok a kormánykonferencia kapcsán gyengének ítélték a kormány eddigi ötéves teljesítményét. Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja szerint a fideszes politikusok nem teszik ki az ablakba a keddi értékelést. A politikus rámutatott, hogy Magyarország 2010 óta jelentősen visszaesett a versenyképességi rangsorban a régió országaihoz képest is. A világ vezetőinek korrupciós indexét összeállító mérések szerint pedig a magyar kormányfő a második legkorruptabb Vlagyimir Putyin, orosz államfő után – állítja Hajdu, aki szerint menekültügyben is egyedül maradtunk és nincsenek szövetségeseink Európában.

A PM szintén siralmasnak nevezte a kormány teljesítményét. Tordai Bence szerint az emberek már nem is kritizálnak, a lábukkal szavaznak és kivándorolnak. Kiemelte, hogy rossz a szociális helyzet, különösen a gyermekszegénységet nevezte problémának. Szóvá tette azt  is, hogy az „exfideszes” Polt Péter egyáltalán nem indított eljárást korrupció miatt fideszes politikusok ellen.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. augusztus 26. 09:58
mákgubó kettő [Hozzászóló kiszűrése] 2015. augusztus 26. 07:56 Fidesz kurvája arról a Sorosról beszélsz, ai a kócos vidéki cigánykölköt megtanította késsel-villával enni, és azt is, hogy ne fingjon az asztalnál és ne böfögjön?:))))" Nem arról, hanem erről a Sorosról: "..Soros arról beszélt a fiatal (Fideszes) politikusoknak, hogy A VILÁGOT MA A LIBERÁLIS ELIT IRÁNYÍTJA. Igyekezett meggyőzni őket, hogy a liberális megoldásokat és a liberális ideológiát Európa és Amerika egyaránt akceptálja. Azt mondta, hogy Európa elvet mindent, ami keresztény, hagyományos vagy nemzeti. Figyelmeztette vendégeit, hogy a HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEKRE VALÓ HIVATKOZÁSNAK AZ LESZ A VÉGE, HOGY NACIONALIZMUSSAL, FASIZMUSSAL, ÉS ANTISZEMITIZMUSSAL FOGJÁK ŐKET VÁDOLNI. Soros többek között azért érkezett Budapestre, hogy meggyőzze a Fidesz vezetőit arról, hogy a következő választások után koalícióra kell lépniük a szocialistákkal és liberálisokkal. „Ez lehetetlen. Ez ellentmondana annak, amit képviselünk.” Válaszolta Orbán....
catalina9
2015. augusztus 26. 07:52
Gusztáv11 [Hozzászóló kiszűrése] 2015. augusztus 25. 20:18 Az nyeri a pályázatot, aki minimum a felét, 50%-ot visszasíbol a vezírnek!" hát szaladjon Soros elvtárshoz, fel kell jelenteni, a Human Righst First talán még fizet is minden kormánybuktató tippért..
korona
2015. augusztus 25. 21:24
V.Károly királyságával maga Orbán is megmenekülne: élethosszig tartó nyugdíjat élvezhetne.
korona
2015. augusztus 25. 21:17
Állítassék helyre a Magyar Királyság! Koronázzuk meg V. Hasburg Károly királyi főherceget királlyá. Állítsuk helyre a Magyar Királyság Alkotmányát! Éljen a Magyar Királyság! Éljen a Magyar Nemzet! Éljen a király! A Haza mindenek előtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!