Törvénysértő volt az Ökotársnál tartott rendőrségi razzia

2015. január 29. 14:44

Mivel bűncselekmény gyanúja nem állt fenn, jogellenesen tartott razziát a rendőrség az Ökotárs Alapítványnál – állapította meg jogerősen a Budai Központi Kerületi Bíróság. A civil szervezet üdvözölte a döntést, de aggasztónak tartják, hogy a nyomozóhatóság politikai nyomásra tart házkutatást.

2015. január 29. 14:44

Az Ökotárs Alapítvány, Móra Veronika igazgató és Foltányi Zsuzsa kurátor is panaszt tett a szeptember 8-án szervezetük székhelyén és az igazgató lakásán foganatosított házkutatás ellen. Ez ügyben január 23-án a Budai Központi Kerületi Bíróság hozott határozatot, melyben helyt adott a panasznak. 

A bíróság megállapította, hogy a házkutatás idején az alapítvánnyal szemben hűtlen kezelés bűntettének gyanúja nem állt fenn, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt pedig nyomozás sem folyt – így a nyomozóhatóságnak nem volt jogi alapja a kényszerintézkedés elrendelésére. 

A civil szervezet közleményben üdvözölte a bíróság döntését, ugyanakkor aggasztónak tartják a példát, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda „nyilvánvalóan politikai nyomásra” tart házkutatást és hajt végre lefoglalást. Hozzátették: elvárják a mindenkori magyar kormánytól, hogy az állami szerveket ne használja politikai nyomásgyakorlásra, mert ezzel a demokrácia szenved kárt.

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. április 12. 20:39
Nem lehet törvénysértő. A Fidesz olyan törvényt hoz, akár holnap, hogy visszamenőleges hatállyal törvényessé teszi.
balbako_
2016. február 17. 17:17
Értem de, ha a házkutatás adatot szolgáltat arra, hogy bűncselekmény történt, akkor mi van?
talán
2016. február 02. 13:31
Állítólag az.
Peter8811
2016. február 02. 13:31
A zsírmirigyet a jobb szeme alá a méltatlan bánásmód miatt kapta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!