Párizsi vérengzés: Becsületrenddel tüntették ki a megölt rendőröket

2015. január 13. 13:07

„Clarissa, Franck, Ahmed azért haltak meg, hogy mi szabadon élhessünk” – mondta Francois Hollande. A francia elnök posztumusz Becsületrenddel tüntette ki azt a három rendőrt, akit iszlamista terroristák öltek meg Párizsban és Monrouge-ban.

2015. január 13. 13:07

Francois Hollande francia államfő posztumusz Becsületrendet, a legmagasabb francia állami kitüntetést adományozta kedden a párizsi terrortámadásokban megölt rendőröknek. „Clarissa, Franck, Ahmed azért haltak meg, hogy mi szabadon élhessünk” – mondta a köztársasági elnök a három rendőr ünnepélyes búcsúztatásán a párizsi prefektúrán.

Franck Brinsolarót és Ahmed Merabet-t a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni, 12 áldozatot követelő merénylet során ölték meg a Kouachi fivérek, Clarissa Jean-Philippe-et pedig másnap reggel lőtte le a harmadik dzsihadista Monrouge-ban.

A három napig tartó támadássorozatban 17-en haltak meg és húszan sebesültek meg.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2015. január 13. 13:13
Sajnálom őket de minek őket kitüntetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!