Revízió? Jelentem, elkúrtuk egy picit!

2014. január 09. 13:39

Amikor a bukaresti magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséjának nagy állami földvásárlást bejelentő interjúját olvastam, első reakcióm az volt: kuss! A második, amire nagymamám tanított volt: hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

2014. január 09. 13:39
F. Örs

„1. nem is olyan rég a Napoca News nevű kolozsvári soviniszta portál rukkol elő a nagy »leleplezéssel«, hogy a magyar állam már millió hektár vásárolt fel Erdélyben, emellé pedig épületeket, kastélyokat stb. Röhögtem akkor rajtuk, és ezt tette az erdélyi magyar sajtó nagy része is, a Krónikát is ideértve, aki élcelődtek, gúnyolódtak az ominózus cikken. Aztán pár hónapra rá csak így simán belelöki az éterbe az attasé, hogy bizony itten a Magyar Állam Zrt. terjeszkedni kíván, s kifejezetten nemzetiségi alapon válogat az üzletfelek között. S akkor a kérdésem: egy ilyen közegben, mint a mai Románia, s benne Erdély, mi a tetves túróért kellett heveskedni, beszélni, nagyszájúskodni?

2. Amennyiben van is ilyen szándéka a magyar államnak, akkor abba miért avat be ilyen amatőröket, mint ez az attasé? Egyáltalán, hogy lehet attasé ebből a balfaszból? (...)

És végezetül: az egész nem több ködevésnél. A jövő kérdése nem az, hogy milyen nemzetiségű kezében van a föld, hanem az, hogy mint tulajdonos megművelheted-e, vagy a Chevron eltöri kezed-lábad állami támogatással és palagázfúrásba kezd. Téged, mint a föld tulajdonosát senki sem fog megvédeni. A román állam sem, a magyar sem.”
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2014. január 09. 14:03
bezony.
56október
2014. január 09. 14:02
Az, hogy a föld milyen nemzetiségűek kezén van, MINDIG nemzetstratégiai - vagy csak úgy általában: stratégiai - kérdés. Tájékozódj egy kicsit, öreg, a történelemből!
kvantumfilozófus
2014. január 09. 13:59
"a román kormány, sőt, egész Románia felháborodik" És? "egy ilyen közegben, mint a mai Románia, s benne Erdély, mi a tetves túróért kellett heveskedni, beszélni, nagyszájúskodni?" egy ilyen közegben, mint a mai Románia, s benne Erdély, mi a tetves túróért kellene lapítani, kussolni és óvatoskodni? Helyette a székelyeknek is végre elő kellene már venniük a kaszát, és kiegyenesíteni.
nyugalmazott tanár
2014. január 09. 13:45
Napoca News nevű kolozsvári soviniszta portál rukkol elő ETTŐL KEZDVE A TÖBBI MÁR ELEVE KÉTSÉGES: ELHANGZOTT-E, MI HANGZOTT EL, KITŐL HANGZOTT EL, ÉS HOL?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!