Közérdekű fúziók engedély nélkül

2013. november 11. 19:18

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, hogy a kormány közérdekre hivatkozva nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthet egyes vállalati fúziókat, amelyek így a Gazdasági Versenyhivatal engedélye nélkül is megvalósulhatnak.

2013. november 11. 19:18

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló jogszabály módosításának értelmében a kormány különösen a munkahelyek megőrzésére és az ellátás biztonságára hivatkozva minősíthet nemzetstratégiai jelentőségűvé vállalati összefonódásokat.

Az előterjesztők azt is megengedték volna, hogy a kormány egy ágazat nemzetközi versenyképességének megerősítése érdekében hagyjon jóvá fúziókat, ám ez a lehetőség egy módosítónak köszönhetően kikerült a javaslatból.

Az indokolásban a benyújtók hangsúlyozták, hogy javaslatuk nem érinti az Európai Bizottság fúziók engedélyezésére vonatkozó jogkörét.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. november 11. 22:48
Lenne egy fogadásom, hogy Brüsszelben megbukik a javaslat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!