32 milliós kártérítés az iszapömlés károsultjainak

2013. november 05. 16:12

A Fővárosi Törvényszék keddi elsőfokú, nem jogerős ítéletében arra kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t , hogy 32 millió forint kártérítést fizessen egy családnak a vörösiszap–katasztrófában okozott nem vagyoni kárért.

2013. november 05. 16:12

Keddi elsőfokú, nem jogerős ítéletében arra kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a Fővárosi Törvényszék, hogy 32 millió forint kártérítést fizessen egy családnak a vörösiszap–katasztrófában elszenvedett károkért.

A Salamonné Piltz Judit bíró által ismertetett ítélet szerint a cég a 2010. október 4-én az ajkai gyártelepén lévő tízes iszaptározó gátfalának átszakadásával összefüggésben megsértette egyebek között a felperesek jogát a testi épséghez és az egészséghez, valamint az emberi méltósághoz és az egészséges környezethez. 

A bíróság ezért arra kötelezte a Mal Zrt.-t, hogy az öttagú kolontári család alkotta felperesek közül a szülőknek 9 és 12 millió forintot, egyik, a katasztrófában megsérült gyermeküknek 5 millió forintot, két másik gyermeküknek pedig 3-3 millió forintot fizessen meg 15 napon belül.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2013. november 05. 21:41
Kevés, és sajnos a milliókkal a tulajdonos megint elsétál, az állam meg jót áll az adósságaiért közpénzből! Na ezt kellene megszüntetni, hogy egyes gazdasági magántársaságok szarjait, közpénzből konszolidálják!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!