MSZP: A Klik az ország legfeleslegesebb intézménye

2013. július 22. 13:53

Kunhalmi Ágnes szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a politikai ostobaság, a politikai öncélúság és a hozzá nem értés szimbólumává vált. A szocialista politikus nyolc írásbeli kérdést tett fel a Klik vezetőjének.

2013. július 22. 13:53

Nyolc írásbeli kérdést tesz fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének Kunhalmi Ágnes – ezt az MSZP elnökségi tagja jelentette be a szervezetnek otthont adó épület előtt tartó hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus úgy fogalmazott: véleménye szerint a Klik jelenleg az ország legfeleslegesebb intézménye, ami „szimbólumává vált a politikai ostobaságnak, a politikai öncélúságnak és a hozzá nem értésnek”. Ezt követően Kunhalmi Ágnes nyolc kérdést olvasott fel, amelyeket elmondása szerint e-mailben elküld a Klik elnökének, Marekné Pintér Arankának.

A politikus többek között arra kíváncsi, hogy hány pedagógust vettek át az év elején és hány pedagógussal számolnak a szeptemberi tanévkezdéskor. A kérdések között szerepel, hogy a kötelező nyugdíjazás vagy egyéb indokok miatt mennyi tanártól váltak, vagy válnak meg szeptember 1.-ig. A politikus arról is tudakozódott, hogy mekkora bérmegtakarítást jelentenek az elbocsátások és a megnövelt osztálylétszámok. Rákérdezett, hogy léteznek-e a pedagógusok majdani besorolását előzetesen meghatározó létszámkorlátok.

Végül azt mondta, hogy a Könytárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a korábban megszokottnál másfél hónappal korábban kéri be a családoktól a tankönyvek árát. Hangsúlyozta, hogy a csekkek kiküldéséhez viszont szükség van a gyermekek adataira és címére, ezért azt kérdezte, hogy az ezekkel az adatokkal rendelkező Klik és a KELLO között zajlott-e adatcsere és ha igen, az milyen jellegű volt. Hangsúlyozta, hogy ha az utolsó kérdésére is megkapja a választ az oktatási ombudsmantól kér majd véleményt az ügyről.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2013. július 22. 21:44
Egy banánt, édes?
2013. július 22. 16:14
Csak az MLSZ után.
Secnir
2013. július 22. 16:13
apropó klik: http://index.hu/belfold/2013/07/22/atnevezte_az_iskolakat_a_klik/ no comment
Secnir
2013. július 22. 14:59
"a Klik jelenleg az ország legfeleslegesebb intézménye" -helytálló. "A politikus többek között arra kíváncsi, hogy hány pedagógust vettek át az év elején és hány pedagógussal számolnak a szeptemberi tanévkezdéskor. " -válaszolok én, mert tudom: nulla. mivel a grófkúnó intézetnek nincs aláírt alapító okirata, így az intézet sem létezik, tehát nem vehetett át egyet sem. ha a grófkúnó intézet vezetője állami vagyonnal gazdálkodik, úgy hűtlen kezelés miatt felelősségre lehet vonni - de azt is, aki odaadta neki a fent említett összeget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!