Orosz pátriárka: A melegházasság bűn

2013. május 29. 13:54

Bűnös dolognak tartja az azonos neműek házasságát Kirill orosz pátriárka, aki ezt Moszkvában jelentette ki, amikor Thorbjørn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával beszélt.

2013. május 29. 13:54

Ha az ember úgy dönt, hogy ilyen életmódot választ, joga van hozzá, de az egyház feladata az, hogy leszögezze: ez Isten színe előtt bűnös dolog” – mondta az ortodox egyházfő a 47 tagállamot tömörítő szervezet norvég főtitkárának – írta Catholic World News hírportál az Interfax orosz hírügynökségre hivatkozva.

A pátriárka elmondta: örömmel fogadta a nagy tömegeket megmozgató tüntetések hírét az azonos neműek házassága ellen Franciaországban. Megállapította: az azonos neműek házassága „olyan bűn, amelyet az emberiség történetében először törvénnyel igazolnak”.

Thorbjørn Jagland nemrég lezajlott moszkvai látogatásán azt kérte: az orosz törvényhozás alsóháza, a duma ne fogadja el a „homoszexuális propagandát” tiltó törvényt. „Nagyon fontos, hogy bármilyen újonnan elfogadandó törvény ne ássa alá a véleményszabadság alapjogát” – mondta.

A jogszabály – amelynek elfogadását a Kreml és az orosz ortodox egyház szorgalmazta – kimondja, hogy egész Oroszországban jogellenes „homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű propagandát” terjeszteni fiatalkorúak körében. A törvény alapján tilos lesz minden olyan nyilvános rendezvény, amelyen kiállnak a melegek jogai mellett.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
regiszter
2013. szeptember 04. 13:34
Nincs szükség ahhoz Istenre, meg túlmisztifikálásra, hogy egy épelméjű ember belássa, hogy az aznos neműek közötti nemi kapcsolat annyira normális és természetes, mint a szamarakkal vagy fűnyíróval folytatott szex.
Öreg
2013. május 30. 18:05
Akik nem hisznek Istenben, gondoljanak a természet törvényeire! Mellesleg azok is Istentől származnak .
Farkas Árpád
2013. május 30. 17:56
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Benn van a Bibliában, hogy a fajtalanok nem örökölhetik Isten országát.
pierre bayle
2013. május 30. 17:56
...srácok és mi van azokkal, akik nem hiszik, h a Biblia Isten szava? Azoknak hiába mondjátok, h ez vagy az van az Írásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!