Újra a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke lett Orbán

2012. szeptember 21. 16:34

A Kereszténydemokrata Internacionálé pénteki római tanácskozásán ismét a szervezet alelnökévé választották Orbán Viktort. A Fideszt 2001-ben vették fel tagjai közé, Orbán Viktor azóta a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke.

2012. szeptember 21. 16:34

Ismét megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnökének Orbán Viktor miniszterelnököt; a döntést a szervezet pénteki római tanácskozásán hozták meg – közölte Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az MTI-vel.

Ezt megelőzően, a nap folyamán a magyar kormányfő Rómában részt vett azon a munkaebéden, amelyen jelen volt az olasz, a spanyol, az ír és a görög miniszterelnök is, és ahol az eurózónát sújtó gazdasági válságról tárgyaltak. A Kereszténydemokrata Internacionálé délelőtti, vezetőségi ülésén Orbán Viktor azt mondta – mint arról Szijjártó Péter az MTI-t tájékoztatta –, Magyarország egy gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mert egyszerre képes csökkenteni az államadósságot, növelni a versenyképességet, és egyre több a munkából élők száma.

A Kereszténydemokrata Internacionálé a világ keresztény, humanista nézeteket valló politikai pártjait és szervezeteit tömöríti. A Fideszt 2001-ben vették fel tagjai közé, Orbán Viktor azóta a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. április 22. 11:43
A kommentek alapján levonható tanulság:A KOMCSIK ÉS A NÁCIK REMEKÜL MEGÉRTIK EGYMÁST A GYŰLÖLKÖDÉSBEN!
geraz51
2014. április 22. 11:43
Még nem mentek érted,pedig már dolgozom az ügyön.Türelem sorra kerülsz te is.
HattoryHanzo
2014. január 05. 18:52
Az ülés végén pedig felállva elénekelték a Kereszténydemokrata Internacionálét.
luccy
2012. szeptember 23. 22:52
1992-2000 között a Liberális Internacionálé, 2001 óta pedig a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!