Ciprus mentőcsomagjáról is megállapodhatnak

2012. június 27. 18:30

Az Európai Unió gazdasági miniszterei készek megállapodást kötni Ciprussal az ország pénzügyi támogatása érdekében.

2012. június 27. 18:30

Az Európai Unió kész megállapodni Ciprussal a pénzügyi mentőcsomagról – derült ki az euróövezeti pénzügyminiszterek szerdai közös nyilatkozatából. A szakminiszterek (Eurócsoport) szerdán telekonferenciát tartottak a ciprusi kérésről.

Az ezt követően kiadott dokumentum szerint egyetértenek Ciprus azon értékelésével, hogy a szigetországnak nemzetközi pénzügyi támogatásra van szüksége a gazdasági válság hatásainak enyhítése érdekében, és készek megállapodni egy ilyen programról Nicosiával.

A programról az Európai Bizottság tárgyal majd Ciprussal, de az Európai Központi Bankot és a Nemzetközi Valutalapot is bevonják az egyeztetésekbe. Külön üdvözölték a miniszterek, hogy Ciprus az IMF-hez is segítségért fordult. A Ciprusnak nyújtandó támogatás értéke korábbi közlés szerint 10 milliárd euró körül lehet. A mentőcsomagot az euróövezeti stabilitási mechanizmusból finanszírozzák majd.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2012. június 27. 19:46
Na szegények, ezek is jól meg lesznek mentve!! Kb úgy mint a vízben fuldokló, akinek még egy lábbal tapossák a fejét!!
trespass
2012. június 27. 18:59
Kalasnyikov kommentelő elvtárs áldásos tevékenysége romba dőntötte Ciprust.:))
freehckr
2012. június 27. 18:54
Gyurcsány: „Európában már nincs válság.”
HSL
2012. június 27. 18:49
széthulló arab térség, kellenek azok a ciprusi flottabázisok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!