Jobbik: A fasisztázók jöjjenek vissza a Mátrixból!

2012. április 11. 20:34

A Jobbik szerdán közleményt adott ki, amelyben kijelentik: a Baráth Zsolt múlt keddi parlamenti felszólalását követő „unalomig ismételgetett fasisztázást a megfelelési kényszer szülte”. A párt szerint a magyar társadalmat nem érdekli „a naponta előráncigált antiszemita-kártya”.

2012. április 11. 20:34

A Jobbik szerint a „magyarok jelentős részét a legkevésbé sem érdekli a naponta előráncigált antiszemita-kártya”, az ellenzéki párt ezért – mint közleményükben olvasható – „szánalmasnak tartja, hogy a politikai elit és a fősodratú sajtó egy része több mint egy héttel Baráth Zsolt napirend utáni felszólalását követően, még mindig ezt a beszédet találja az ország legnagyobb problémájának”.

A Jobbik szerdai tájékoztatásában Baráth Zsolt múlt kedden elmondott napirend utáni felszólalására hivatkozik, amelyben a jobbikos képviselő a magyarországi antiszemitizmus leggyakoribb hívószavát, a tiszaeszlári vérvádat idézte fel, és azt mondta, a tiszaeszlári lányt zsidók ölhették meg, ám ezt szavai szerint az igazságszolgáltatás igyekezett elkendőzni, így az eljáró bíró „külső nyomásra kénytelen volt” felmentő ítélet hozni. A párt közleményében úgy fogalmaz, a felszólalást követő „unalomig ismételgetett fasisztázást a megfelelési kényszer szülte” és szerinte „ez a kényszer jellemezte az elmúlt 20 évet, s tartja nagykoalícióban az Országgyűlés négyötödét ma is”.

Úgy gondolják, a „magyarok jelentős részét a legkevésbé sem érdekli a naponta előráncigált antiszemita-kártya”, hiszen – mint írják – a „Föld nevű bolygón, ezen belül Magyarországon egészen más problémák foglalkoztatják az embereket”. „Miközben magyar családok százezrei fuldokolnak a sárga csekkek tengerében, tombol a korrupció, romokban a foglalkoztatás és a közbiztonság, devizahitelesek rettegnek a kilakoltatástól, dobra verik a magyar termőföldet, addig ki tud többször elhatárolódni vetélkedőt játszanak balliberális és kormánypárti képviselők, valamint a hozzájuk közel álló sajtóorgánumok” – hangsúlyozzák, hozzátéve: „a Jobbik csak annyit kér a vádaskodóktól, hogy jöjjenek vissza a Mátrixból a való világba, s hasznosabb dolgokkal foglalják el magukat”.

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lmp-s
2012. április 12. 10:20
Fónagy jános szájából. És azért , mert ennek a történetnek ez a lényege, mármint, hogy azt sulykolja, hogy anno 130 éve egy zsidó közösség rituálisan megölt egy magyar lányt, és a vérét vette. Én még mindig nem értem, hogy mia a relevanciája ennek a történetnek a mai mindennapi gondjainkkal kapcsolatban.
neeskens
2012. április 12. 09:28
Engem tényleg érdekelne, mert ha a parlamentben tiszaeszlározni, EU zászlót égetni,melegeket büntetőjogi kategóriaként kezelni, IMF irodában randalírozni, magunkat nem demokrataként meghatározni nemzeti radikalizmus, akkor ehhez képest mi a szélsőjobboldaliság?
kukagyerek
2012. április 12. 09:24
jobbik = Jobbik
neeskens
2012. április 12. 08:53
Én csak annyit kérdeznék meg, hogyha a Jobbik nem szélsőjobboldali, nem antiszemita, nem rasszista párt, akkor milyen kritériumai vannak egy ilyen pártnak. Szedjük már össze 8-10 tulajdonságot, amely ezekre a pártokra jellemző, de a Jobbikra nem. Tényleg kíváncsi lennék, mert úgy látom, hogy itt jópár Jobbikos van, hogy miben áll ez a különbség szerintük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!