Nemzeti értékek piramisrendszere

2011. december 31. 11:55

A kormány törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely alapján a Magyar Nemzeti Értékek Piramisában rendszereznék nemzeti értékeinket és hungarikumainkat.

2011. december 31. 11:55

Pénteken olyan törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé a kabinet, amelynek célja az, hogy definiálja a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok körét, valamint keret alkosson az ehhez kapcsolódó szabályozási rendszernek. A kabinet a rendszeren keresztül képzeli el az értékek és hungarikumok felkutatását, dokumentálását, népszerűsítését, illetve a jelenlegi és a jövő nemzedékkel történő megismertetését és ápolását is.

E feladatot a kormány javaslat szerint egy többszörösen összetett, vertikálisan felfutó rendszerben hajtanák végre, amely a Magyar Nemzeti Értékek Piramisa névre hallgatna. A nemzeti értékek és a hungarikumok fogalmainak alapvető viszonya az lenne, hogy a hungarikumok nemzeti értéken belül is egy megkülönböztetett csoportot alkotnának.

A nemzeti értékek közül a Hungarikum Bizottság választaná ki, valamint a megküldött listákat is a bizottság rendszerezné az úgynevezett Magyar Értéktárban. A testület a jogszabályt szem előtt tartva emelné ki az értéktárból a hungarikumnak minősülő értékeket, amelyeket a hungarikumok gyűjteményében helyeznének el.

A törvényjavaslat indoklása kifejti: „A szabályozás fontos része a hungarikum tanúsító védjegy hátterének megteremtése. A hungarikumnak minősülő termékek előállítása kis- és középvállatok beindítását segíti elő, így hosszú távon javítja a vállalkozások életképességét”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Borda4444
2011. december 31. 14:53
A piramis-építés köztudottan rabszolgákkal zajlott. Hol lehet jelentkezni? És a kaját adják, vagy mi hozzuk?
nick1
2011. december 31. 13:33
Akkor már mér nem zikkurat? Mér pont piramis? Ezt az agyhalált, itt áll az ország a csőd és a tönk szélén, ők meg holmi piramisokkal szórakoznak.
már foglalt
2011. december 31. 13:21
mi köze ehhez a piramisnak?
HSL
2011. december 31. 12:31
pszichológushoz kéne ezeket zavarni mind, azt majd a Nemzeti Honatyák Gyorsított Minőségi és Alkalmassági Rendszerének (NEHOGYMAR) kereszteljük el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!