Egy kézben van ezermilliárdnyi állampapír

2011. december 06. 11:55

A Franklin Templeton amerikai befektetési alapkezelő birtokolja a magyar államadósság több mint tíz százalékát – írja a Napi.

2011. december 06. 11:55

Több mint ezermilliárd forintnyi magyar államkötvényt vásárolt össze a Franklin Templeton befektetési alap, így valószínűleg ők Magyarország legnagyobb hitelezői – írja a Napi. A Mark Möbius fejlődő piaci guruhoz köthető alap régóta aktív a magyar piacon. A Napinak nyilatkozó elemzők szerint egy ekkora koncentráció veszélyes lehet, de válságos időszakban akár nyugtatólag is hathat a piacokra.

A Templeton a Napi szerint a kilencvenes évek elején  a Fotexben is meghatározó tulajdonrésszel rendelkezett, az OTP-ben pedig jelenleg is van részesedése.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoszta
2011. december 07. 22:30
Mark Möbius: "Egy közmondás szerint akkor kell vásárolni, befektetni, amikor vértől ragadnak az utcák" http://www.letsmakemoney.at/ (A filmrészletben 1 perc 43nál mondja) Elvtársaim az úrban, ez a KARVALYTŐKE, Orbán Viktor a szabadságharcos szélhámoskodásával egy szélsőségesen ortodox neoliberális spekulánshiéna kezére juttatta az országot!
Soma
2011. december 06. 20:25
Egy biztos: 2012-őt nem csak a világvége miatt lesz nehéz túlélni.
L066H
2011. december 06. 16:40
"Egy kézben van ezermilliárdnyi állampapír" "A Franklin Templeton amerikai befektetési alapkezelő birtokolja a magyar államadósság több mint tíz százalékát – írja a Napi. " Mióta kevesebb a magyar államadósság 10 ezer milliárd forintnál? Már megint ostoba idióták írtak újságot. :)
krotak
2011. december 06. 14:44
Elnézést, ha butaságot kérdezek. Tegyük fel, hogy nagyon gazdag vagyok. Nagy mennyiségben a piacra dobok olyan forintot és állampapírt, mely valójában nincs a birtokomban. Amikor az árfolyam a béka seggénél jár, akkor jól bevásárolok. Elképzelhető ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!