Matolcsy György

2011. november 17. 17:19

Másfél év elszánt küzdelem után a magyar gazdaság nem indult el a kibontakozás útján: cserébe zsákutcába jutott a gazdaságpolitika.

2011. november 17. 17:19

Az IMF-fel szemben folytatott szimbolikus és nagyon is valós küzdelem másfél évig tartott, de az NGM ma délutáni közleménye alapján eldőlt: nincs továbblépés az IMF segítsége nélkül. És nincs ennél konvencionálisabb megoldás egy ország gazdasági válságának a megoldására. Kijelenthető: az unortodox gazdaságpolitika megbukott. Egy felelős kormánynak most már a  jól ismert nemzetközi viszonyrendszeren belül kell tárgyalnia és megoldást találnia hazánk bajainak orvoslására.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. december 07. 09:10
November 17 óta vezeti Matolcsy a lúzerek listáját. Nem kis teljesítmény....
Baltasar Espinosa
2011. december 06. 12:27
Ez a rovat mióta nem frissült már, vae?
tutturuttu
2011. december 01. 22:30
Ma már világosan látszik, hogy a fidesz gátlástalanul végighazudta az elmúlt másfél évet, ideje észrevenni, hogy az elmúlt 8 évről és Gyurcsányról alkotott kép is hamis, mert az orbáni gyűlöletpolitika gátlástalanul meghamisította! A közhiedelemmel ellentétben - nincs semmi konkrétum arra, hogy Gyurcsány hazudott volna (aki tudja konkrétan miben is áll GYF hazugsága, kérem írja meg!) - bírósági ítélet bizonyítja, miszerint nem volt olyan adat, amit a 2006-os választások előtt a szocik eltitkoltak - az államadósság nem amiatt keletkezett, mert ellopták a pénzt, hanem mert felelőtlenül és fedezetlenül a mi jólétünkre költötték - a költekező, adósságnövelő programot a fidesz egyhangúlag megszavazta 2002-ben - az "elmútnyócévben" nem volt több korrupciós ügy, mint egy átlagos kormányciklus (pl.1998-2002) idején, bár tény, hogy ügyesen fel lettek fújva! - a szociális népszavazás egy hatalmas demagóg csalás volt, amelyhez sajnos az alkotmánybíróság is asszisztált, s amelynek a levét most issza a kormány - a fidesz ellenzékben minden követ megmozgatott, hogy a kormány munkáját ellehetetlenítse, külföldön befeketítse, ezzel a gazdasági megítélésünket lerontsa - 2010-ben Bajnaiék nem hagytak csontázakat a szekrényekben (hiába állította a Fidesz, ezt azóta sem tudta bizonyítani!) - másfél év alatt kínkeservvel sem tudott a Fidesz olyan ügyet kreálni, amivel bizonyíthatná, hogy az előző kormány bűnöző volt, a felelősségre vonás ígérete tehát csak a gyűlölködés fenntartását szolgálta. Mindez nem jelenti azt, hogy a ballib 8 év alatt ne vétett volna komoly hibákat a kormányzásban, de épp az elmúlt másfél év a legjobb bizonyíték arra, hogy bizony nem olyan egyszerű dolog kormányozni. Orbán legnagyobb bűne nem a 2010 óta tartó ámokfutás, hanem a permanens gyűlölet, a hazugság és az agymosó mítoszgyártás.
Soma
2011. november 30. 13:23
"Kijelenthető: az unortodox gazdaságpolitika megbukott" -------- Az ortodox meg rohadtul sikeres volt, mi???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!