Ítélet: Jackson orvosa bűnös

2011. november 08. 09:33

Bűnösnek mondták ki az altató-túladagolásban elhunyt Michael Jackson orvosát. Egyelőre nem tudni, Conrad Murray saját kezűleg adagolta-e túl a szert.

2011. november 08. 09:33

Hat hét tárgyalás után gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében bűnösnek mondta ki az esküdtszék Conrad Murray-t, Michael Jackson egykori orvosát. Bár a bíróságon nem derült ki, hogy Murray saját kezűleg adta-e be a végzetes mennyiségű Propofol altatót Michael Jacksonnak, vagy az énekes magára maradva önként nyúlt a szerhez, a döntés értelmében az orvos mindkét esetben felelős az énekes haláláért.

A döntés nyomán Conrad Murray-t azonnal őrizetbe vették, egyelőre nem tudni azonban, mekkora büntetést kap majd, illetve mekkora lesz a váltságdíj összege. A végső ítéletet három hét múlva hirdethetik ki. Szakértők úgy vélik, szigorú döntés esetén Murray négy év börtönbüntetést kaphat, de annak legfeljebb felét tölti majd ténylegesen börtönben. Egyesek szerint az orvos akár büntetése egészét házi őrizetben töltheti majd. Prakszisa örökös visszavonására a doktor mindenképpen számíthat.

A Hír24 azt írja, a döntés kihirdetését a tárgyalóteremben a Jackson-család örömsikolya kísérte, és az orvos bűnös mivoltával a közvélemény is egyetértett. A portál megjegyzi, a vádlott érzelemmentes arccal ülte végig a tárgyalássorozatot. Murray ellen azt követően emeltek vádat, hogy ügyvédje távollétében hamis vallomást tett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!