Matolcsy uniós luxusáfát akar

2011. szeptember 07. 16:56

A nemzetgazdasági miniszter uniós szinten kellene magasabb forgalmi adót kivetni a luxustermékekre, hiszen ez segítene a költségvetések stabilizálásában.

2011. szeptember 07. 16:56

Matolcsy György levélben kérte Algirdas Cemeta uniós adóügyi biztost, hogy az Európai Bizottság tegyen javaslatot a luxustermékek kiemelt kulccsal történő forgalmi adóztatására.

Magyarország fontolóra venné egy 35 százalékos áfakulcs bevezetését akkor, ha erre az uniós irányelvek lehetőséget nyújtanak - írja a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy biztos abban, hogy az ECOFIN kedvezően fogadná az ötletet, hiszen az európai országok költségvetési konszolidációja fontos feladat. A luxusáfa a politikus szerint az egységes európai piac vívmányait sem befolyásolná.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. szeptember 08. 09:09
Mivel az átlag embernek már a tepertő is luxus, a luxus cikkeket meg a gazdagok veszik, elmondhatjuk, hogy országunk a tíz millió gazdag országa! Hajrá 1/10!!!
Balu kapitány
2011. szeptember 08. 01:00
"Álmodj királylány" !
HSL
2011. szeptember 07. 23:11
egy válság közepén eltolcsy a legnagyobb luxus
GY. F.űegér
2011. szeptember 07. 22:32
"Magyarország fontolóra venné egy 35 százalékos áfakulcs bevezetését akkor, ha erre az uniós irányelvek lehetőséget nyújtanak - írja a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy biztos abban, hogy az ECOFIN kedvezően fogadná az ötletet, hiszen az európai országok költségvetési konszolidációja fontos feladat. " Tisztelt EU! Arra szeretném kérni Önöket, hogy vezessünk be egy extramagas áfakulcsot, ugyanis kicsit elkúrtam a költségvetést. Előre is köszönöm, maradok tisztelettel: Matolcsy György M-E-G-A-L-O-L
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!