Kocsis István

2011. augusztus 16. 11:17

Számos pozíciót betöltött már eddig Kocsis István, de gyanúsított még nem volt. Most már ezt is kipipálhatja. Új kihívás, nemde?

2011. augusztus 16. 11:17

A magyar politikai-gazdasági elit Jolly Jokere minden volt már, csak ak... szóval bukott ember nem. Nem semmi teljesítmény ez az elmúlt húsz év magyar turbulenciáinak ismeretében. A BME pártbizottságának tagja volt, majd az egyetemi irodájában alapított MDF-szervezetet, de később a KDNP-vel is jó viszonyt ápolt. '94-től pedig a szocikkal került közeli kapcsolatba: Hornék idején az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese, később vezérigazgatója volt, ő szervezte az energetikai szektor privatizációját. 2002-ben, a második MSZP-SZDSZ kormány megalakulásakor nevezték ki újra fontos pozícióba Kocsis Istvánt: 2002-2005-ben a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója volt. 2005-ben nevezték ki az MVM élére, majd a MÁV-Start elnöke, és utána a BKV vezére lett. A gyanúsítással kezdődhet meg egy újabb színes fejezete ennek a színes életútnak, amire Kocsisnak eddig nem lehetett panasza. Most viszont panasszal élt az eljárás ellen. Pedig ez csak egy új kihívás, nemde?

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lincoln ábrahám
2011. szeptember 20. 20:59
Kár foglalkozni vele. Titkosítani vagy ötven évre, (a magyar történelem utóbbi 60 évével együtt) oszt jónapot.
nomármost
2011. szeptember 07. 15:22
Nem vagyok egy kiváncsiskodó, de ennek az embernek az életútja igazán érdekelne. Nem tud tisztességesen beszélni magyarul, rosszul artikulál, a megnyilvánulásaiban inkább buta ember benyomását kelti, mint egy rátermett valakiét, mégis az egyik országos, milliárdos költségvetésű cég vezérigazgatói posztjából a másikba repíti a sors helyett kicsoda, vagy kicsodák? Gondolom olyanok, akiknek pont ez kell. Kevés ész, hajlékony gerinc, de kik ezek?
füst
2011. szeptember 05. 14:18
Végre lebukott ez a seggfej. Remélem megkapja a szükséges 10 év börit is:-)
NoCsak
2011. augusztus 29. 08:21
Az árulókat, mint embert mindenki utálja, de mégis el kell viselni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!