Nagy Imre kivégzésére emlékeztek

2011. június 16. 11:03

A legfőbb közjogi méltóságok a Vértanúk terén emlékeztek meg Nagy Imre kivégzésének 53. évfordulójáról. A helyszínen csütörtökön filmvetítésekre kerül sor. A rendezvényen részt vett Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája is.

2011. június 16. 11:03

Nagy Imre kivégzéséről emlékezett meg csütörtökön a Vértanúk terén Schmitt Pál államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Kövér László házelnök. A katonai tiszteletadással járó rendezvényen koszorúzott Wellmann György, a Legfelsőbb Bíróság kollégiumvezetője, Bitskey Botond, az Alkotmánybíróság főtitkára, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, valamint Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája és a diplomáciai testület képviselői is.

Nagy Imre kivégzésének és újratemetésének évfordulóján szabadtéri filmvetítéseket tartanak le a Vértanúk terén: Bereményi Géza Szabadság tér 56 című filmjét is levetítik. A népi demokratikus államrend megdöntésére irányuló szervezkedés vádjával elítélték és 1958. június 16-án kivégezték Gimes Miklós újságírót és Maléter Pál honvédelmi minisztert is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diocles
2011. június 16. 12:35
T. Szerk! Alszotok, vagy mi van veletek? Gyurcsány átadta Mesterházynak az őszödi beszéd kiszivárogtatóinak neveit, és ez nálatok nem főhír?
Honfi-fi
2011. június 16. 12:08
Ez a "kivégzés", talán a magyar történelem legmocskosabb hatalmi gyilkossága volt. Tisztelet Nagy Imrének, és az emlékének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!