A különadó miatt csökkent az alapkezelők profitja

2011. június 06. 13:14

A bevételek növekedése ellenére, elsősorban a különadó miatt 0,8 százalékkal csökkent a hazai alapkezelők adózott profitja. Különadó nélkül a szektor nyeresége 8,4 százalék körül nőtt volna - írja a Napi Gazdaság.

2011. június 06. 13:14

A Napi Gazdaság szerint bár dinamikusan bővültek a bevételek, mégis 0,8 százalékkal csökkent a hazai alapkezelők adózott profitja, amiben nagy szerepet játszott a különadó. A lap által vizsgált harminc, Magyarországon működő befektetési alapkezelő tavaly 61 milliárd forint árbevételt ért el, 23 százalékkal többet, mint 2009-ben. Összesített adózás előtti eredményük 1,1 százalékkal, 28,4 milliárd forintra, adózott eredményük pedig 0,8 százalékkal, 23,2 milliárdra csökkent.

A Napi számításai szerint különadó nélkül a szektor nyeresége 8,4 százalék körüli mértékben nőtt volna. A tulajdonosok több mint ötödével kevesebb osztalékot vettek ki az ágazatból, mint egy évvel korábban. A lap kitér arra, hogy az idei statisztika „szomorú” lesz, hiszen a nyugdíjpénztári vagyonátadás miatt a kezelt vagyon várhatóan 2.800-2.900 milliárd forinttal, 30-32 százalékkal csökken a napokban.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!