Mérgezett kerecsensólyom esett az Alkotmányvédelmi Hivatal udvarára

2011. február 22. 12:44

Mérgezett kerecsensólyom zuhant Alkotmányvédelmi Hivatal Falk Miksa utcai központjának udvarára - tudta meg az Index a Magyar Madártani Egyesülettől.

2011. február 22. 12:44

A mérgezett kerecsensólymot találtak az Alkotmányvédelmi Hivatal Falk Miksa utcai épületének udvarán február 2-án. Bagyura János, a Magyar Madártani Egyesület munkatársa az Indexnek elmondta: a madár 99 százalékos valószínűséggel mérgezett galambot evett percekkel a pusztulása előtt. Az MME közleménye szerint súlyos problémát okoz, hogy sokan engedély nélkül mérgezik a galambokat, a döglött madarakat akár gyerekek is megtalálhatják.

„Nagyon fontos, hogy ha elhullott madarat találunk ne érintsük meg, hanem jelezzük a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságnak, akik szakszerűen elszállítják a tetemet” - olvasható az MME közleményében. A kerecsensólyom nagytestű sólyomfaj, a turult, az Alkotmányvédelmi Hivatal jelképét is róla mintázták.

 

Fotó: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - Bagyura János

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. február 23. 13:41
Biztos Gyurcsány tehet erről is. Igaz fülkések?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!