Ráday Mihály

2010. szeptember 20. 09:40

Végleg lekerül a képernyőről az Unokáink sem fogják látni. A hol szimpatikus városvédőnek, hol krakéler kerékkötőnek tűnő Ráday lelép.

2010. szeptember 20. 09:40

Kettős érzésekkel veszünk búcsút Ráday Mihálytól. Az SZDSZ egyik eredeti arca a rendszerváltás előtt és környékén bizony joggal emelte fel a szavát a kommunista építészet és vadkapitalista tájképek ellen. Műsoraiból és könyveiből egy városát, annak épített és kulturális hagyományait tisztelő értelmiségi arcképe rajzolódik ki, aki pont ott látja Budapest fejlődésének csúcspontját, ahol mi: a Monarchia korában. És velünk együtt látja és fájlalja az azóta történő folyamatos pusztulást. Más kérdés, hogy budapesti városatyaként, Demszky Gábor befolyásos párttársaként végső soron mit is tudott elérni Ráday? Utolsó hangos tette az volt, hogy megakadályozta a Szépművészeti Múzeum bátor és izgalmas új előterének megvalósítását. Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni: az értékes hagyományokat meg kell őrizni, de nem állhat meg az élet és az idő 1900-ban. Unokáink már nem fogják látni Ráday műsorát. Ráday városát remélhetőleg igen.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. szeptember 22. 11:57
Az Unokáinkat már évek óta nem csinálta lehet hogy ezért rúgták ki.. ill. nyugdíjazták..?! ) Állítólag megsértődött, de hát fizetett naplopókra tényleg nincs szükség még ha nagy múltúak is..
Autofocus
2010. szeptember 21. 17:01
Ez a cimkézés tényleg veszélyes műfaj, és egyre inkább az lesz. Az, hogy az SZDSZ mint párt, vagy pártnak látszó szervezet micsoda aljas, kártékony és hazaáruló gyülekezet (VOLT!) :-) azt egészséges értékrendű embernek nem kell magyarázni, mégis, még egy ilyen zsigeréig beteg brigádba is besodródhatott egy-két jobb sorsra érdemes értelmiségi. Nem egyet én is ismerek, részben Fidesz oldalról kapott személyes sérelem, részben szociokulturális determináció okán csapódott a szadesz holdudvarához. Most, hogy remélhetőleg az önkormányzatok is egyöntetű narancsba borulnak, még inkáb önkritikusaknak kell lennünk, mert a nagy számok törvénye alapján a mi sorainkba is sok rongy ember férkőzhetett. Kulcsfontosságú, hogy a kényelmes többség biztosította legitimáció birtokában négy, de optimális esetben 8 vagy több év távlatában is megőrizzük azt az önmérsékletet és morális alapértékeket, ami megkülönbözteti a jelenlegi vezető erőket a szocialista párti franchise által emblematikussá tett módszerektől. Egyre fontosabb hogy személy szerint nevezzük nevükön a szar embereket, az igaz embereket pedig ne hurcoljuk meg pusztán pártcimke alapon.
==T==
2010. szeptember 21. 15:49
"Utolsó hangos tette az volt, hogy megakadályozta a Szépművészeti Múzeum bátor és izgalmas új előterének megvalósítását. " Milyen bátor éés izgalmas átépítést hülyék? Inkább egy belebarmolást akadályozott meg - szerencsére.
WonderCsabo
2010. szeptember 21. 09:43
Utóbbit sosem tudhatod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!