Botrányos plakátokkal nyomul a jégkrémgyártó

2010. szeptember 15. 13:50

A Federici jégkrém gyártója szerint XVI. Benedek angliai látogatása miatt tiltották be cég provokatív plakátjait. A cég ennek ellenére azt ígéri, hogy a pápa mindenképpen látni fogja a botrányos reklámokat.

2010. szeptember 15. 13:50

Betiltottak Angliában egy jégkrémreklámot XVI. Benedek pápa látogatása miatt. A plakátok egy fagyit kanalazó terhes apácát ábrázoltak, a reklám fősora szerint szeplőtelenül fogant - az apáca és a jégkrém is. A hirdetés a brit reklámhatóság véleménye szerint sértheti a katolikus emberek hitét, ezért elrendelték a kampány leállítását.

A jégkrémet gyártó Federici szóvivője közölte, hogy nem állítják le a kampányt, és akár a bíróságon is készek megvédeni a véleménynyilvánításhoz való jogukat. A Westminster-apátság közeléből ugyan eltávolították a plakátokat, de azt ígérik, hogy angliai útján XVI. Benedek biztosan találkozni fog a reklámokkal. Úgy vélik, hogy a hirdetések ugyan ironikusak, de nem bántóak.

A cég elismerte, hogy a reklámok nem csak a termékre szeretnék felhívni a figyelmet, hanem a katolikus egyház maradiságára is. A Federici már korábban is készített már botrányos plakátokat, például olyat, ahol homoszexuális papok vágytak egymásra - és egy bödön jégkrémre. A felirat pedig egy szóvicc volt: A papok kijelentették, hogy ők hisznek a nyálelválasztásban (A salvation megváltást, a salivation viszont nyáladzást jelent).
 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. szeptember 19. 13:51
Vicces volt pont Tőled olvasni ezt. Ha nem tetszik, menj nyugodtan máshova kommentelni, én nem siratnálak meg.
hulkyhogan
2010. szeptember 18. 21:27
kurva jó a plakát! így kell a konzerveket pukkasztani!
Felföldi Csaba
2010. szeptember 17. 14:26
Az ilyen viselkedés egyszerüen tahóság. Nem tudom felfogni, hogy miért kell bárkinek a hitét cikizni. Egyetértek azokkal, akik arra biztatják a jégkrémgyártót, ha olyan bátor, akkor próbálja meg a Mózes hitüekkel, vagy a muzulmánokkal ugyanezt "eljátszani". Az eredmény nem kérdéses.
jzan
2010. szeptember 15. 20:28
Nem vagytok eléggé up to date, mandiner kommentelők... A pápával Angliában nem az a baj, hogy katolikus (azt leszarják amúgy), hanem az, hogy keresztény és elítéli a melegházasságot(vagyis az ő terminusukban homófób)! Itt: http://www.youtube.com/watch?v=fSy3tcT1R68 Már külön oldalt is létrehoztak az ottani humanisták, ateisták, buzik és egyebek azért, hogy be ne tegye a lábát Britanniába. http://www.protest-the-pope.org.uk/ Kérdezhetnénk besenyőpistabácsi stílusában, hogy "nooormális?", de azt hiszem kár a szóért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!