Romák a Jobbik ellen

2010. július 21. 20:46

Roma és nem roma civil szervezetek tüntettek a Jobbik faji megkülönböztetései és kirekesztő politikája ellen a parlament előtt.

2010. július 21. 20:46

Az Országház előtt szerveztek tüntetést a Jobbik szegényellenes politikája, illetve a kirekesztés miatt roma és nem roma civil szervezetek szerdán. Radics Béla főszervező elmondta: az apropót az adta, hogy a Jobbik által gyűjtött árvízi segélyekből romák nem részesülhettek, de egyes nem rászoruló jobbikosok igen. Szerintük a képviselőknek nem pártkatonaként kellene dolgozniuk.

Bohus László, a Roma Polgárjogi Mozgalom aktivistája fasiszta alakulatnak nevezte a Jobbik-frakciót, illetve a Magyar Gárdát. A tüntetésen megjelentek a Jobbik képviselői, Rubi Gergely, egy „Magyar Nemzeti Gárda” feliratú pólóban jelent meg. A szervezők és a jobbikosok között szóváltás alakult ki. A kiérkező rendőrök felszólítására Rubi Gergely egy zárt parkolóból figyelte tovább az eseményeket.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. július 22. 16:29
Azért arra kíváncsi lennék, hogy tüntetésen megjelent Jobbik képviselők közül hánynak tűnt el a pénztárcája?
sine ira et studio
2010. július 22. 13:32
Romák a Jobbik ellen... a sok balliberális értelmiségi, aki azt mondja (talán némi joggal), hogy az összes határon túli magyart nem vehetjük egy kalap alá azokkal, akik valóban szeretnének Magyarországhoz tartozni, milyen jogon ír le egy ilyen címet? Vagy talán több százezres méretekben felsorakozott a roma társadalom? (Ami nincs is.)
magnamater
2010. július 22. 13:24
Az eredetileg háromszázezres létszámra tervezett rendezvényen csak azért jelentek meg rendkívül kevesen,mert az állampusztai, ballassagyarmati,baracskai márianosztrai szegedi, tököli váci müintézetből a bennlakók nem kaptak eltávozást, mivel a 300 000 ROMA VAGYOK, NEM BŰNÖZŐ felratú póló nem készült el határidőre A gyűléssen felmerűlt gazdag cigányok adakozzanak az árvízkárosultak javára, de magyaroknak ne adjanak., ám utóbb megállapították, a határozatnak csak második fele teljesíthető.
kispufi
2010. július 22. 10:50
én meg nagyon kíváncsi volnék az ún. nem roma civil szervezetek felsorolására, akik fontosnak vélték az ügy melletti sápítozásukat. (nyilván nagy meglepetések érnének...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!