Az engedelmesség a legfontosabb Orbánnak

2010. június 24. 11:18

Az 1990-es rendszerváltás óta most történik meg először, hogy olyan személy lesz Magyarország köztársasági elnöke, aki a szocialista rendszer idején is sikeres politikai karriert futott be - írja a Sme című liberális szlovák napilap Schmitt Pálról.

2010. június 24. 11:18

„Paradox módon erre egy olyan kormány idején kerül sor, amely gyakran állítja magáról, hogy antikommunista” - mutat rá a legolvasottabb szlovák politikai újság. Schmitt kiválasztása többet árul el a Fideszről, mint amennyi kedves a pártnak. Azt mutatja, hogy Orbán környezetében a pártvezető iránti lojalitás és engedelmesség mindenekfelett van” - írja a Lojális című jegyzetében Peter Morvay.

A lojalitás és a karrierizmus az, ami a vitathatatlan képességek és a kitűnő fellépés mellett Schmitt-tel kapcsolatban először jut az ember eszébe. Egyetlen probléma, hogy (Schmitt) nem válogatja meg, ki iránt lojális” - vélekedik a szerző. 

Feletteseinek nem okozott csalódást akkor sem, amikor - mint egyike a magas rangú magyar sporttisztviselőknek (miniszterhelyettesi szinten) - nem ellenezte az ország részvételét a Los Angeles-i olimpia Moszkva által elrendelt bojkottjában. Azzal védekezik, hogy nem szavazott. Biztos, hogy nem okoz nekik (feletteseinek) csalódást elnökként sem” - zárja jegyzetét a Sme.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2010. június 24. 14:01
"a kommunista múlt maradványaival határozottan leszámolni akaró párt" Ühüm: Martonyi, Hende, Pintér, stb. Náluk Schmitt még jobb...beszél 4-5 nyelvet, ismert a világban, jó kiállású. Elmondtam a véleményem a három ellenzéki párt tolja be Sólymot, de sajna nem, mert ezt is a nők qrják el, botox és Ballóné.
Senior
2010. június 24. 12:42
Tök röhej volt, amikor Lázár megsimogatta a maszopjelölt bácsika buksiját, az idióta vén lotyó meg milyen büszke volt magára. Nem vágja, hogy Sólyom mögé kellene sorakozni. A Barbye is lehet, hogy okos jogász, de mint politikus iszonyatos dolgokat művel. Oda, b@sszátok meg Sólyom, ill az LMP mögé, ott legalább van ész, és még hitelesek is. A FIDESZ főnökök meg fényképezzék alantasabb elvtársaik szavazatait azzal a qrva nagy többséggel. Valszeg nem nyerne Sólyom, de az ország igen, egy kicsit talán csökkenne a FIDESZ-egó, különösen, ha egy-két egyéni képviselő átszavazna, de legalább elgondolkodna.
szonja91
2010. június 24. 12:42
Abszolút jó döntés volt, akárki akármit mond!
trust
2010. június 24. 11:58
"Az 1990-es rendszerváltás óta most történik meg először, hogy olyan személy lesz Magyarország köztársasági elnöke, aki a szocialista rendszer idején is sikeres politikai karriert futott be" Na most akkor mi a baj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!