Betiltják a cigit a fesztiválokon?

2010. március 04. 11:01

Idén januártól tilos üzlethelyiségen kívül dohányterméket árusítani egy törvénymódosításnak köszönhetően.

2010. március 04. 11:01
Megváltozott a vonatkozó törvénynek az a része, mely a kiskereskedelmi értékesítést szabályozza: dohányárut már nem lehet üzlethelyiségen kívül, alkalmi rendezvényen árusítani. A törvénymódosítás csak dohányipari termékekre vonatkozik, más jövedéki termékeket nem érint - mondta el Fülöp Ferenc, a kaposvári Vám-és Pénzügyőri Hivatal parancsnoka.

A kereskedőknek tisztában kell lenniük a jogszabály által szabott feltételekkel, de mégis került már sor bírságolásokra. A vétség egyrészt a jövedéki törvény megsértése - amit akár 300 ezer forintos bírsággal büntethetnek - másrészt felelni kell a jogosulatlan kereskedés miatt is.

Falus Ferenc hozzátette: mindenképpen figyelembe kell venni az új szabályozást például egy falusi bálnál, piacon, tavaszi vásáron, művelődési házban, sportcsarnokban tartott rendezvényen, ha nem ott van az üzlethelyiség. Bírságolást nemcsak a cigarettaárusítás von maga után, hanem az is, ha nem jelentik be a rendezvény előtt három nappal az árusítást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!