Sarkozy elszámoltatná a bankokat

2010. január 27. 20:43

Egyetért Obamával a francia elnök, ő is megregulázná a pénzintézeteket.

2010. január 27. 20:43
Nicolas Sarkozy francia elnök szerint meg kell változtatni a világon a banktevékenységre vonatkozó szabályokat, a bankok működésének biztonságát szavatoló intézkedéseket, és a bankok elszámoltathatóságát.

Sarkozy szerdai felszólalásával hivatalosan kezdetét vette a 40. Világgazdasági Fórum Davosban. A francia államfő szerint, ha „mindezeket nem hajtják végre, a jövőnk kerül veszélybe”. A francia elnök úgy fogalmazott: „olyan megengedhetetlen helyzet alakult ki a világon, amikor a bankok többé már nem igazi feladatukat látják el. A bankár feladata nem a spekuláció, hanem a hitelnyújtással összefüggő kockázatok elemzése.”

Sarkozy azt mondta még, hogy egyetért Barack Obama amerikai elnöknek a banktevékenység szabályozására tett javaslataival. Bejelentette egyben, hogy a nemzetközi pénzügyi és devizarendszer átalakításának kérdései állnak majd a figyelem előterében a G8 és a G20 jövő évi csúcstalálkozóin, amikor Franciaország lesz ezeknek a soros elnöke.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. január 27. 22:15
Orbán használjon Obama kampányt, fasza, de politizáljon Sarkozy módon (majdnem mindenben)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!