Nyomozás a ScienNet után

2009. november 26. 14:16

A VPOP vizsgálódik a vásárlói klub körül adóhiány miatt.

2009. november 26. 14:16
Vám - és Pénzügyőrség (VPOP) nyomozást folytat a ScienNet-hálózat, illetve a hálózatot szervező Headmin Kft-nél. A szóvivő elmondta: a Vám- és Pénzügyőrség nyomozást folytat egy külföldön bejegyzett, Magyarországon törzsvásárlói klubot szervező céggel szemben, mivel fennáll a gyanúja, hogy több százmillió forintos adóhiány keletkezett a cégnél. A tegnapi napon a VPOP munkatársai házkutatásokat tartottak a cégnél, illetve az üggyel kapcsolatban egy személyt őrizetbe vettek, akinek a kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

A ScienNet hálózat 2006 szeptembere óta szerveződik kizárólag Magyarországon, a hálózatnak mára 350 ezer törzsvásárló és több mint tízezer kereskedő partnere van. A ScienNet hálózat tulajdonosa a washingtoni Sciennet International LLc., a ScienNet tagok ezzel a külföldi tulajdonossal állnak tulajdonosi viszonyban. A tulajdonosok személye ismeretlen, a washingtoni bejegyzett cím egy CBC Innovis nevű irodaszolgáltatást nyújtó cég címe, ahol a ScienNet International mellett több más hazai illetve külföldi vállalkozás is be van jelentve.

Adócsalás gyanújával nyomoznak a ScienNetnél (NOL)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2009. november 27. 00:39
ÁrPi: de van, elég sok... és a módszer is hasonló..
szpal
2009. november 26. 17:59
ÁrPi, nekem is ez jutott eszembe, de manapság már a szcientológusok is kerülik a szci-s neveket, annyira lejáratódtak már.
ÁrPi
2009. november 26. 17:14
És vajon nincs közük a scientológiához?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!