Halottak napja

2009. október 31. 09:45

A Mindenszentek ünnepe és a halottak napja miatt meghosszabbított nyitvatartással működnek a temetők.

2009. október 31. 09:45
Meghosszabbított nyitva tartással, reggel 7 órától este 8 óráig várják a megemlékezőket mind a tizenöt fővárosi köztemetőben ma és a következő két napon, a BKV pedig rendkívüli járatokat indít a sírkertekhez. Mindenszentek és halottak napján, vasárnap és hétfőn sokan emlékeznek elhunyt szeretteikre a sírkertekben, de már ma is nagy forgalom várható a temetők környékén országszerte. 

Szombaton és vasárnap csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet autóval behajtani, a többi helyre kizárólag a mozgáskorlátozottak igazolványával rendelkezők mehetnek be járművel. Az Új köztemetőbe szombaton és vasárnap díjmentes a gépjárművek behajtása. Itt három mikrobusz segíti a közlekedést, a Fiumei úti sírkertben pedig a két hétvégi napon indul kisbusz a főbejárattól. 

A nagy temetőket érintő villamosok közül a 28-as, a 37-es és az 59-es villamos ötpercenként jár. Rendkívüli temetői járatként szombaton és vasárnap 28A és 37B jelzéssel villamosok, míg 30B, 36A, 38B, 58A, 68A és 218A jelzéssel autóbuszok közlekednek. (MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!