Kommentelőt jelentett fel az MSZP

2009. július 16. 14:12

Egy zsidózó, cigányozó internetes kommentelőt szeretne bíróság elé állítani a miskolci MSZP.

2009. július 16. 14:12
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke és Káli Sándor, az MSZP miskolci elnöke, miután egy helyi internetes portálon olyan hozzászólásokat tettek közzé, amelyek a zsidóságot és a cigányságot gyalázták, illetve a megfigyelésükre szólítottak fel. A boon.hu című hírportálon a július 14-én megjelent, Van megyei elnöke az SZDSZ-nek című anyaghoz több vélemény is érkezett, két hozzászólás - ugyanazon a hozzászólói néven - bűnözőnek nevezte a zsidó és a cigány embereket és megfigyelésükre szólított fel, többi között azt írva: "A harc már javában folyik a magyarság ellen. Mindenki gyűjtsön információkat a környezetében, hogy ki a zsidó, hol lakik, kikkel barátkozik, kik a családtagjaik, hol dolgozik. Elővigyázatosságból, ha valamit elindítana a zsidó rezsim, akkor célirányosan és hatékonyan lehessen őket hatástalanítani".

Gúr Nándor a feljelentés részleteit ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: a szólásszabadság nagyon fontos intézményrendszere a demokráciának, ám azon értékek védelme is kiemelendő, amelyek a társadalmi békét szolgálják. Azért tettek feljelentést, mert akik listáznak - mint a II. világháború idején is - nem a szólásszabadsággal élnek, hanem bűncselekményt követnek el. A demokráciában semmilyen megkülönböztetésnek nem lehet teret engedni - fejtette ki. Hangsúlyozta: összefogásra szólít fel ezen jelenség ellen. Káli Sándor hangsúlyozta, a világ összes országában levették volna a világhálóról a hasonló tartalmú hozzászólások szövegét. Magyarországon átléptünk egy bizonyos határt - mondta, hozzátéve, nagyon fontos a moderátori felelősség. Utalt arra, hogy mivel az internetes portál működtetői nem vették le az uszító üzeneteket, a feljelentést meg kellett tenniük. Az internetes oldalon jelenleg is olvashatóak a cikkhez fűzött hozzászólások.

Kommentelőt jelentett fel az MSZP (Hírszerző)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cavinton
2009. július 17. 11:36
Csak nehogy kiderüljön, hogy saját párthívük volt.
szpal
2009. július 16. 23:57
nem is a kommentelővel van vitája a polgármesternek, hanem hogy a boon.hu nem moderálja ki. Na ja, olyan alapon, hogy a fickó kicsit náczi, nem is kéne. Viszont ez a beszólása kihívóan közösségellenes, és esetleg megbotránkoztató vagy félelemkeltő. És igenis jelentse fel, és ha olyan naív a fickó, akkor még be is azonosítható, és akkor büntessék meg, és tanulja meg az ilyen, h. nem ír hülyeségeket. Ja, amúgy a közösség elleni izgatást nem követte el, mert hiányzik a tevékeny erőszakra vonatkozó konkrét felhívás.
Steppenwolf
2009. július 16. 19:18
Internet cenzúrában tessék tanácsot kérni a kínai kollégáktól. Egyébként Borsodban felhőtlen lehet az élet, ha Miskolc polgármesterének és a megyei MSZP főszutyoknak nincs más dolga, mint kommenteket lesni feljelentgetni.
ádámka
2009. július 16. 16:06
Baja Feri nyaral? MSZP-s cyber-seriff nélkül, hova jut a zinternet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!