Lenin él

2023. február 03. 19:10

Ha a nyugati világ úgy dönt, hogy Marxot és Lenint követi, lelke rajta. Csak minket hagyjon a saját utunkon menni.

2023. február 03. 19:10
null
Hegedűs Zoltán

A Mandiner-elődlap Utolsó Figyelmeztetés (UFi) szerzőinek rovata a hetilapunkból

 

Vannak emlékek, amelyek mélyen beleivódnak az ember emlékezetébe. Nálam ilyen bevésődés az általános iskola november 7-ei ünnepségei. A nyolcvanas években persze még a „nemzeti ünnepek” is mások voltak. Kötelezően „ünnepeltük” például a nagy októberi szocialista forradalom győzelmét. A koreográfia szinte mindig ugyanaz volt. A félszuterén, zöld linóleumos tornateremben gyűlt össze a csapat apraja-­nagyja, azaz mindenki, aki az iskola tanulója volt. Az alsósok kisdobosként, a felsősök úttörőként, ünneplőben. Könnyű volt megkülönböztetni, hogy ki kicsoda: az előbbieknek kék, az utóbbiaknak piros színű háromszög nyakkendő dukált.

Az esemény a szovjet himnusz eléneklésével kezdődött, majd a csapatzászló előtt tisztelgett a publikum, és utána jött a kultúrműsor. Vers Majakovszkijtól: Beszélgetés Lenin elvtárssal („Ketten vagyunk most: / Lenin meg én, / Lenin mint fénykép / szobám falán.”) Esetleg egy rövid kis színdarabrészlet Lenin életéből. Majd az iskola énekkara elénekelte a Lenin-dalt.

A később születetteknek írom, hogy a dalt halkan, szinte suttogva kellett kezdeni, majd egyre hangosabban énekelni.

Aztán szerencsére vége lett a dalnak és a korszaknak is. Jött a rendszerváltás. November 7-e kitörlődött a naptárból. Marx gondolatai a kommunizmus elméletével és Lenin útmutatásai a kommunizmus gyakorlatával oda kerültek, ahová valók: a történelem temetőjébe. Azt hittük, hogy örökre elfelejthetjük őket.

De nem így lett. Az elhantolt kommunista gondolatok woke zombiként újra felébredtek. Harminchárom évvel a rendszerváltoztatás után újra meg kell küzdeni a kommunizmus kísértetével, amely most tényleg bejárja Európát. Annyi csak a különbség, hogy régen keletről hódított, most pedig nyugatról támad. Ahogyan azt Schmidt Mária írja: „Marxnak az Istent tagadó filozófiája, radikális ateizmusa, radikális materializmusa, radikális relativizmusa és a tudományizmus leplébe burkolt radikális utópizmusa, ami később a szexizmussal is kiegészült, teljes behódolásra késztette a Nyugatot, annak hivatalos világnézetévé, vallás­pótlékává vált.”

De nem csak Marx forradalmi elméletei éledtek újjá. Lenin forradalmi gyakorlata is itt van velünk. Az Alinsky-­módszerként ismert utcai nyomásgyakorlás vagy Srđa Popović forradalmi útmutatója Lenin módszerein alapul.

Vlagyimir Iljics ezeknek a módszereknek az alapjait már az 1902-ben megjelent, Mi a teendő? (Что делать?) című röpiratában lefektette.

Szerinte kiképzett élcsapatra van szükség, amely szervezi a forradalmat,

nem elég csak a spontán szerveződésre várni. Kifejti, hogy fizetett, hivatásos forradalmárokra is szükség van, mert a munkások egy idő után megunják, és hazamennek. Leírja a sajtó szerepének fontosságát és azt is, hogy az újságíróknak elkötelezett propagandistáknak kell lenniük. Szükség van még emellett agitátorokra, akik felkeresik az elégedetlenkedőket, és felerősítik a hangjukat. Megfogalmazza benne, hogy folyamatos agitációra van szükség a társadalom széles rétegei között.

Ugye ismerős? A nyugati elit a woke-marxizmus és a woke-leninizmus bűvöletében él, és ezt nem is rejti véka alá.

Persze ha a nyugati világ úgy dönt, hogy Marxot és Lenint követi, lelke rajta. Nem velünk kell hogy elszámoljanak emiatt.

Csak minket hagyjon a saját utunkon menni.

Mi ugyanis már jártunk a lenini úton, és bizton állíthatjuk, hogy az az út járhatatlan.

 

Nyitókép: Shutterstock 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Újjáélesztett Dodó
2023. február 06. 14:15
Hiányérzeteim: a szerző fura emlékei és a jelen között mi a valódi kapcsolat? Már azon kívül, hogy ő rá akarja tolni az egyiket a másikra, hogy így zsigeri érzelmeket gerjesszen, s ne kelljen a prefrontális kéregnek is feladatot adni? Pontosan hol látja a leninizmust a nyugati országok stratégiájában? Miért nem ír róla, hogy pontosan mit takar a mi utunk? Ez a mi utunk hogy viszonyul ez a civilizáció összeomlása felé rohanó kapitalizmushoz, ami jelenünk legnagyobb, globális kihívása? Ez a mi utunk hogy viszonyul a fenntarthatósághoz? Hogy méri ezt?
Doromb13
2023. február 04. 14:44
Szegénykém! amit a nyugati ellenzékről írtál,hogy Lenin kottájából játszanak,oltári nagy marhaság. Viszont mindez igaz a Fidesz magyarországi megerősödésére-szinte szó szerint- 2002-2010 között ! Ők minden olyan eszközzel éltek,amelyeket Lenintől származtatsz - s élnek velük napjainkban is ! (elnyomás , elhallgattatás,csatlósok csapatainak grasszálása az élet minden területén,média- és törvénykezési uralom,stb,stb )
Igazszó
2023. február 04. 11:11
Sok a duma. 13.5 éve alkotmányos felhatalmazással hazudoztok és loptok. Mostanra már lerendezhettétek volna a posztkomcsi mocskot végleg. De basztatok rá a vétótlan köpös gecivel. Mivel a komisszárok vétótlan gyáva csicskája, a köpcös geci is megszavazta, jönnek az orosz olajtermékek EU-s ársapkái. Nesze bazdmeg nemzeti inzultáció! A sok agyhalott nernyik balfasz pedig ámulva bámul ki a buta fejéből, hogy a köpcös geci megint csak mást tesz, mint amit hazudik. Jön a 10 szankciós csomag és a hoholok soron kívüli eu. csatlakozása is - a vétótlan köpcös geci által megszavazva - nernyik balfaszok! Zabáljátok!
zakar zoltán béla
2023. február 04. 10:36
Rákosi-Apró-Münnich-Szálasi is? Tolatással...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!