Fókusz

2021. július 28. 10:37

2021. július 28. 10:37
null

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese és aktivisták a 26. Budapest Pride fesztivál záróeseményén. Szivárványba borult a főváros szombaton: az ellenzéki pártok többségének részvételével több ezren vonultak a Madách tértől a Tabánig. A rendezvényen beszédet mondott mások mellett Vladimir Luxuria korábbi olasz parlamenti, Európában az első megválasztott transz­nemű képviselő, Szél Bernadett országgyűlési képviselő és Karácsony Gergely. Bár a szervezők a főpolgármesternek azt mondták, hogy ne tartson kampánybeszédet, a politikus arra kérte a jelenlévőket, hogy indítsák el Magyarországon a változást. Vay Blanka, a Prizma Transznemű Közösség aktivistája arról beszélt, hogy a „buziknak varázserejük van”, és felszólította a szivárványharcosokat, hogy szabadítsák fel magukat.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!