Történelemmel átitatott futball

2021. június 16. 12:01

2021. június 16. 12:01
Gali Máté

Idén nyáron minden futballt szerető hazánkfia elkényeztetve érezheti magát, hiszen Budapest az egyik otthona a labdarúgó-Európa-bajnokságnak, ahol nemzeti tizenegyünk is megméreti magát. A latin futball szerelmesei emellett a televízión követhetik a Dél-Amerikában zajló Copa América küzdelmeit, a sportág társadalom- és kultúrtörténete iránt érdeklődők pedig a kezükbe vehetik Csillag Péternek, a Nemzeti Sport főmunkatársának Oldalvonal – A magyar futball elfeledett történetei címmel frissen megjelent könyvét.

A történetek sok esetben a vérzivataros magyar huszadik század kataklizmáihoz kapcsolódnak”

A több rangos szakmai elismerést kiérdemlő sportújságírónak ez a harmadik kötete a Jaffa Kiadónál a klasszikus magyar irodalom és a labdarúgás kapcsolatát bemutató Ady stoplisban, illetve a foci és a történelem viszonyát taglaló Kapufák és kényszerítők után. Utóbbi művében a futball „nagypályás” szintjét járta körül, királyok, kormányzók, miniszterelnökök, illetve pártfőtitkárok között mozogva, jelen munkájában pedig a „kispályára” tért át, ismertetve a grundok, személyek és klubok múlt homályából előbukkanó históriáját.

Fotó: Jaffa Kiadó
Fotó: Jaffa Kiadó
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!