Több Szun-ce, kevesebb Clausewitz

2021. június 30. 13:56

A jövő háborúit zsoldosok és hekkerek vívják, a csúcstechnológiát pedig legyőzi a ravaszság. A Nyugat mégis óriás fegyverekre költ, és két évtized alatt sem tudta megemészteni, hogy új szabályai vannak a hadviselésnek – állítja egy ejtőernyősből lett bennfentes akadémikus.

2021. június 30. 13:56
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Sean McFate mindenféle oldalról foglalkozott már a háború mesterségével. Előbb ejtőernyősként szolgált az amerikai légierőnél, majd zsoldosként Afrikában. Később védelmi ipari vállalkozó lett, s ma a washingtoni kormány mindenkori legfőbb elitképzője, a jezsuiták alapította Georgetowni Egyetem professzora. Igazi bennfentes – mégis vette a bátorságot, hogy két lábbal beleszálljon az USA és a NATO védelempolitikai elitjeibe. Könyvében mellébeszélés nélkül felteszi a kérdést: vajon miért vesztette el a Nyugat a győzelem képességét, és mit kellene tennie, hogy visszanyerje?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!