Fókusz

2021. január 27. 09:59

2021. január 27. 09:59
null

Joe Biden nem sokkal a Fehér Házba érkezése után több elnöki rendeletet aláírt. Változik néhány szigorú, a Trump-­adminisztráció alatt született migrációs intézkedés, egy új törvény pedig lehetőséget teremt arra, hogy az Egyesült Államokban jogellenesen tartózkodó bevándorlók milliói állampolgárságot szerezzenek. Az elnök határozott arról, hogy az USA térjen vissza a párizsi klímaegyezményhez, továbbá hogy az úgynevezett lmbtq-közösség tagjai nagyobb védelmet élvezzenek, a jövőben például a transznemű nők is részt vehetnek a nőknek rendezett sporteseményeken. Egyúttal jön a gendersemleges kabinet: Biden a sokszínűség jegyében kinevezte Amerika történelmének első transznemű kormánytagját, aki az egészségügyi miniszterhelyettese lesz.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!