Fókusz

2020. július 22. 12:15

2020. július 22. 12:15
null

A Magyar Honvédség szakemberei ismét kivonultak a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonhoz, hogy megelőző jelleggel fertőtlenítsék az intézményt. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján felidézte: legutóbb húsvétkor kellett fertőtleníteni az otthont, ahol a koronavírus-járvány idején „a fenntartó súlyos mulasztásai miatt gócpont alakult ki”. Emlékezetes, Müller Cecília országos tiszti főorvos április 9-én helyszíni szemlét tartott az intézményben, és elrendelte, hogy a Fővárosi Önkormányzat azonnal és folyamatosan biztosítsa az orvosi ellátást. Az első koronavírusos megbetegedést a hónap elején tapasztalták, aztán a járvány tömegessé vált az intézményben. Bár Karácsony Gergely főpolgármester azt állította, hogy minden jogszabályi feltételt teljesítettek, a fővárosi kormányhivatal ellenőrzésein kiderült, hogy több mulasztás is történt az idősotthonban.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!