Magyarok találtak rá a fizika ötödik erejére?

2019. december 04. 18:12

A fizika nemzetközi tudományos életét megrengető kutatásokat végeznek a debreceni Atommagkutató Intézet magyar tudósai. Az új felfedezések új dimenzióját nyithatják meg a fizika eddig ismert világának.

2019. december 04. 18:12
null
Szoucsek Ádám

A fizikában négy alapvető kölcsönhatást – gravitációs, elektromágneses, erős nukleáris és gyenge nukleáris erőt – különböztetnek meg, amelyek a természetben ismert valamennyi interakció alapját képezik. Néhány elmélet azonban feltételez egy ötödik kölcsönhatást is, amely olyan rendellenességek magyarázatára szolgálna, amelyek nem illeszkednek a napjainkra megalkotott elméleti fizikai keretbe, azaz a standard modellbe. Most a debreceni Atommagkutató Intézet (Atomki) magyar fizikusainak legújabb kutatási eredményei segíthetnek megtalálni a rendkívül összetett és a tudományterület számára kiemelt fontosságú kirakós hiányzó darabját.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!